Goes Klein Frankrijk

Onderwijsaanbod

 

De locatie Goes Klein Frankrijk biedt de opleidingen havo, atheneum en gymnasium van het eerste tot en met het laatste leerjaar.

Stream 1

Je kunt bij ons in klas 1 en 2 terecht voor stream 1. Je krijgt dan les op havo-/atheneumniveau. Meer info

Plusprojecten

Binnen stream 1 worden er plusprojecten aangeboden. Dit zijn uitdagende en verdiepende opdrachten waar je zelfstandig aan mag werken tijdens een aantal lesuren.

Z-uren

Naast de bekende vakken krijgen leerlingen in de onderbouw ook keuzewerktijd. In de bovenbouw havo/vwo kunnen leerlingen per dag een lesuur, het Z-uur, zelfstandig werken of een bijles volgen. Leerlingen kunnen bij een vak, mediatheek, werkruimte, TOA-ruimte, computerplaats of mentor intekenen voor extra ondersteuning of verdieping of een bijzondere activiteit. Hierdoor kunnen zij met extra vakken ook gericht uitleg of ondersteuning vragen.

Vakhavo

Er is ook een vakhavo. Dat is een havo-opleiding met praktijk. Je krijgt niet alleen de gebruikelijke vakken, maar ook één dag in de week een praktijkprogramma. De vakhavo begint in klas 2. Op de vakhavo werk je aan opdrachten uit verschillende technische beroepenvelden: bouwen, wonen en interieur, metaal, installeren en elektro en mogelijk ook procestechniek. In klas 2 en 3 leer je in een werkplaats op school, in klas 4 en 5 voornamelijk in een bedrijf. De vakhavo biedt een goede aansluiting op alle hbo-opleidingen. Meer info.

 

Verder

  • Bijzondere diploma’s  of verdiepingen: DELF (Frans), basisdiploma boekhouden, EHBO, proefstuderen, debatclubs, Schoolkoor en Scratch Messiah.
  • Van vmbo-4 naar havo-4. Info.
  • Van havo-5 naar vwo-6. Leerlingen uit havo-5 kunnen indien ze willen en voldoende resultaten hebben, na havo-5 doorstromen naar vwo-6 om zo binnen zes jaar toch een vwo-diploma te halen. Eis is na het doen van examen een passend inhaalprogramma te ontwerpen. Ze kunnen een eigen werkkamertje krijgen waar ze die periode in kunnen werken. Indien nodig kunnen docenten in overleg langskomen voor extra uitleg.Internationale contacten.

  • Internationale contacten. Info.

Meer informatie over bijzonderheden: Uitgelicht.
Informatie over de onderwijssoorten.
En verder in de schoolgids over:
  • Lunchpauze
  • Tussenuren
  • Buitenlesactiviteiten