Onderbouw

In klas 1 en 2 kunnen leerlingen terecht voor gymnasium of voor stream 1, dat is havo-/atheneumniveau. Vanaf klas 3 bieden we havo, vakhavo, atheneum en gymnasium aan.

Bovenbouw

Vanaf klas 4, de bovenbouw, volgen leerlingen een eigen vakkenpakket.

Lees meer
Routekaart locaties Calvijn College
Leerlingen lezen een boek in de mediatheek.

Plusprojecten

Binnen stream 1 bieden we plusprojecten aan. Dit zijn uitdagende en verdiepende opdrachten waar je zelfstandig aan mag werken tijdens een aantal lesuren.

Leerling kijkt aandachtig naar het bord in de les.

Keuzewerktijd en z-uren

Naast de bekende vakken krijgen leerlingen in de onderbouw ook keuzewerktijd. In de bovenbouw havo/vwo kunnen leerlingen per dag een lesuur, het Z-uur, zelfstandig werken of een bijles volgen. Leerlingen kunnen bij een vak, mediatheek, werkruimte, TOA-ruimte, computerplaats of mentor intekenen voor extra ondersteuning of verdieping of een bijzondere activiteit. Hierdoor kunnen zij met extra vakken ook gericht uitleg of ondersteuning vragen.

Vakhavo

De vakhavo is een havo-opleiding met praktijk. Je krijgt niet alleen de gebruikelijke vakken, maar ook één dag in de week een praktijkprogramma. De vakhavo begint in klas 2.

Lees meer

Verder

Bijzondere diploma’s of verdiepingen: basisdiploma boekhouden, EHBO, debatclubs, Schoolkoor en Scratch Messiah.

Overstappen van niveau

Leerlingen kunnen overstappen van niveau als ze willen en voldoende resultaten hebben. Meer hierover in de folders overstap.