Middelburg

Uitgelicht

Open leercentrum 

De mediatheek van onze locatie is een open leercentrum. Dat betekent dat je hier mag in en uit lopen. Om goed te kunnen leren moet het er wel fluisterstil zijn.

Het open leercentrum is een lichte, vriendelijke ruimte, waar je aan een tafel rustig kunt studeren. Als je daarbij een laptop nodig hebt, kun je die lenen. Je kunt hier in alle rust je huiswerk maken, aan een werkstuk of project werken of boeken lenen. Ook kun je ervoor kiezen om gewoon een poosje lekker ontspannen te lezen. Dat kan bijvoorbeeld in een zelfstandig-werkuur, maar ook in de pauzes. Je kunt een eigen boekenaccount aanmaken. In de pauze is het altijd erg druk en gezellig. Graag tot ziens in het OLC!


Toerusting en vorming 

Aansluitend op de mentorlessen in klas 1 en 2 krijg je in de bovenbouw themadagen. Het kan dan gaan over bijvoorbeeld waarden en normen, genotsmiddelen, moderne media en seksualiteit. Deze dagen helpen je in de voorbereiding op het staan in het maatschappij. Je wordt begeleid in het maken van Bijbels verantwoorde keuzes. Na de plenaire toespraak door een hoofdinleider kun je deelnemen aan verschillende workshops. Deze worden doorgaans verzorgd door externe deskundigen.

Sporten in zelfstandig-werkuren

Misschien fijn om tussen je lessen door even lekker te bewegen. Dat kan! Op de sportcourts – en soms ook in de gymzaal - van het Calvijn kan je als je een tussenuur hebt verschillende spelsporten doen.

Hoe werkt het? Als je wilt sporten, verzamel je in de aula en een sportcoach neemt je mee naar het plein of de zaal.  Op de poster met sportcoaches die bij de keuken hangt, kun je zien welke coach er die dag ‘dienst’ heeft.  Samen met de sportcoaches geniet je dan van een gezellig uurtje sporten.

Ook in de pauzes zijn de sportcoaches paraat op het sportcourt en kun je deelnemen aan een van de sporten.

Praktijkvak stream 3

In stream 3 heb je veel praktijklessen: 10 uur in de week. Het praktijkvak bestaat uit twee onderdelen: techniek en commercie & dienstverlening (c&d). In de eerste periode van klas 1 maak je kennis met beide onderdelen. Daarna kies je één richting, die je de rest van het jaar volgt. In klas 2 krijg je opnieuw zowel techniek als c&d en na verloop van tijd specialiseer je je dan in één van de twee. Zo bereid je je zo goed mogelijk voor op klas 3.

Bij het onderdeel techniek leer je natuurlijk met hout en metaal te werken. Ook leer je hoe je gereedschappen moet gebruiken. Bij c&d heb je veel opdrachten waarbij je samen moet werken en samen dingen gaat ontwerpen en organiseren. Ook koken en bakken en werken in de moestuin horen bij c&d.

Het vak praktijk draait om loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB). Je ontdekt wat bij jou past, wat je interesse heeft en waarmee jij verder wilt. Je gaat daarom ook op stage, kijkt op de locatie Kerkpolder (waar klas 3 en 4 zijn) en maakt kennis met verschillende beroepen en bedrijven.

Dyslexiebegeleiding

“Mevrouw, ik begrijp echt niks van die ‘d’ en ‘t’ bij Nederlands.” Je mag in de dyslexiebegeleiding zelf aangeven wat je lastig vindt en waar je hulp bij nodig hebt. We proberen dit voor je te vertalen in een doel. Heb je een dyslexieverklaring, dan kun je deze begeleiding krijgen. Het kan ook zijn dat je een soortgelijke begeleiding krijgt na de dyslexiescreening in klas 1. Het kan nodig zijn om te kijken welke manier van woordjes leren het beste bij jou past of hoe je grammatica van Engels onder de knie kunt krijgen. Bij de dyslexiebegeleiding doe je ontdekkingen en kom je echt verder.