Krabbendijke Appelstraat

Uitgelicht

Dienstverlening & producten

Ben jij leerling in vmbo tl+, dan krijg je het intersectorale vak dienstverlening & producten. Daar maak je kennis met de sectoren zorg & welzijn, techniek en economie. Je ontwikkelt bij D&P tal van vakoverstijgende vaardigheden. Je werkt samen, je denkt kritisch na en lost problemen op. Je werkt met verschillende computerprogramma’s,. Je communiceert en presenteert. Deze vaardigheden kun je toepassen in alle sectoren en vervolgopleidingen in het mbo. Daarnaast is loopbaanoriëntatie- en begeleiding (lob) een belangrijk onderdeel. Je bent tijdens de lessen bezig met verschillende beroepen, ontwikkelingen in de maatschappij en vaardigheden waar de arbeidsmarkt om vraagt. Verder leer je verantwoordelijkheid te nemen en uit te stralen. Hiermee bereid je je goed voor op het mbo. D&P is een verplicht vak, waarin je ook examen doet.


mw. G.L. Goudswaard-van den Berge, docent


Uitwisseling met een Duitse school


Zit je in vmbo-3, dan kom je in contact met Duitse leeftijdsgenoten. Onze school heeft een uitwisselingsrelatie met de Gesamtschule Weierheide in Oberhausen. Twee keer per jaar vindt een ontmoeting plaats: een keer in Duitsland en een keer in Zeeland. Samen ga je aan de slag met hetzelfde onderwerp. We hebben het over herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog  en over handel tussen Zeeland en Duitsland gehad. Komende periode willen we ons bezighouden met het onderwerp Religie. De school in Duitsland is een openbare school, maar ook daar wordt religie/levensbeschouwing gegeven en zijn er leerlingen met een godsdienstige achtergrond. We doen in het kader van deze uitwisseling verschillende opdrachten bij meerdere vakken. Dit doen we zoveel mogelijk in het Engels, zo oefen je meteen je taalvaardigheid. Ook is het verrijkend om echt contact te hebben met de inwoners van een ander land. Je verblijft er in een jeugdherberg, bezoekt de school en gaat op excursie in de omgeving.

contactpersoon: mw. M. Wisse


Leren in een echt woonhuis

Het praktijkonderwijs bereidt je voor op een zelfstandige plaats in de maatschappij. Je doet ervaringen op in een echt huis, in een echte wijk. Je kunt er werken aan vaardigheden die je nodig hebt om zelfstandig te wonen. Je krijgt te maken met de buren, de wijk, regelgeving, verzekeringen en vaste lasten. Allemaal dingen die horen bij een echt woonhuis. Organisaties die met ons samenwerken om dit onderwijsaanbod tot stand te brengen, zijn Gemeente Reimerswaal, R&B Wonen en Delta.

A. Trouwborst, teamleider