Goes Klein Frankrijk

Basisberoepsgerichte leerweg

Deze leerweg is gericht op de uitgesproken praktische leerling. De leerweg is minder zwaar dan de andere leerwegen en bereidt voor op een mbo-opleiding op niveau 2. Daarna is een vervolg op niveau 3 mogelijk.

Het beroepsgerichte programma heeft een omvang van minimaal twaalf uur per week. In dat programma oefen je praktische beroepsvaardigheden voor een bepaalde bedrijfstak of sector en krijg je theorie die bij de beroepsvakken hoort. Ruim de helft van de week is verdeeld over 6 theorievakken (ne, wi, en, gd enz.) en lichamelijke oefening. Voor de theorievakken moet je leren.

 

Het is mogelijk om een aangepast traject te volgen: het pre-mbo traject. Dat wil zeggen dat het leren voor een belangrijk deel (maximaal zestig procent van de tijd) buiten school plaatsvindt of via stages. Dit traject is in samenwerking met het Scalda. Het traject wordt niet afgesloten met een vmbo-diploma, maar met een diploma op mbo niveau 1. Met dit diploma is een leerling toelaatbaar tot een breed aanbod aan opleidingen op mbo niveau 2. 


De basisberoepsgerichte leerweg richt zich op doorstroming naar niveau 2 van het mbo, de basisberoepsopleiding. Deze opleiding duurt gemiddeld twee jaar. Daarna is een vervolg op niveau 3 mogelijk.
 

Locatie Krabbendijke Kerkpolder

Een vakschool

Hou jij van een combinatie van leren en doen? Dan spreekt de locatie Krabbendijke Kerkpolder jou wel aan! Hier ga je direct een vak leren. Als bouwvakker, technicus, verzorgende of verkoper. Je gaat praktisch aan het werk, in overall, achter de machine, in de keuken, in de zorg of in de winkel.

Profielen en leerlijnen

Je kunt kiezen uit vier profielen:

  • bouwen, wonen & interieur (BWI);
  • economie & ondernemen (E&O);
  • produceren, installeren & energie (PIE);
  • zorg & welzijn (Z&W).


Onderwijs van goede kwaliteit

Je krijgt hier goed onderwijs. De examenresultaten van onze leerlingen zijn elk jaar zeer goed. We overleggen regelmatig met het mbo, zodat we de goede basis leggen voor jouw vervolgopleiding. Bedrijven in de regio zijn blij met onze stagiairs en oud-leerlingen.

Jaarlijks veel prijzen

Elk jaar kun je meedoen aan vakwedstrijden. Het Calvijn College heeft al veel prijzen gewonnen. En gaat er dankzij jou misschien nog meer winnen!

Klein en gezellig

Onze locatie is klein en gezellig. Je medeleerlingen zijn allemaal leeftijdsgenoten, die net als jij graag praktisch bezig zijn. In de pauzes kun je genieten van een goede sfeer op het plein of in de aula. Er is een mediatheek waar je een computer kunt gebruiken en boeken kunt lenen. Ook is er een winkeltje waar van alles te koop is.

Fijne relatie met de leraar

De leraren kennen je en werken aan een goede band. Samen met jou gaan ze voor de beste prestaties die voor jou haalbaar zijn.

Christen-zijn in deze tijd

Op onze school gaat de Bijbel elke dag open. We denken ook samen na over christen-zijn op het werk en in je vrije tijd. Elk jaar zijn er themadagen over onderwerpen als genotsmiddelen, mediagebruik en rentmeesterschap.
 

Contacten met een ver land

Regelmatig gaat een groep leerlingen naar een ontwikkelingsland. Het is een bijzondere ervaring om contact te hebben met leerlingen in een heel andere omgeving.

Oriënteren op je loopbaan

Je verwerft nog meer inzicht in wat je kunt en wat je wilt. Zo kun je de beste keuzes maken voor het vervolg van je schoolloopbaan en je beroep.