Krabbendijke Kerkpolder

Onderwijsaanbod

 


Op locatie Krabbendijke Kerkpolder worden leerlingen gevormd voor de beroepspraktijk. Vanaf de derde klas kunnen leerlingen er terecht voor vmbo bb/kb en rebound/allround.

 

Ten opzichte van de onderbouw vallen veel theoretische vakken af, blijven de kernvakken staan en krijgen de leerlingen er een beroepsgericht vak bij. Zo hebben ze minder theoretische belasting en veel praktijk; niet alleen op school, ook tijdens stages.

Profielen, leerlijnen en keuzevakken

Leerlingen kunnen kiezen uit vier profielen:

  • bouwen, wonen & interieur (BWI)
  • produceren, installeren & energie (PIE)
  • economie & ondernemen (E&O)
  • zorg & welzijn (Z&W)


Per profiel zijn er verschillende leerlijnen met keuzevakken. Je volgt in ieder geval het profielvak. Dit bestaat uit vier profieldelen. Je maakt direct kennis met veel kanten van het profiel. Zo ontdek je al snel in welke richting je je meer wilt verdiepen. Voor de kerstvakantie in klas 3 kies je definitief een leerlijn. Bij elke leerlijn hoort een aantal verplichte keuzevakken. Eén keuzevak mag je zelf kiezen.

Kijk ook eens naar dit initiatief van zorg & welzijn onder het motto 'Wij staan graag voor u klaar!': Zorg van harte.

 

Beroepsgerichte examenprogramma’s

Alle leerlingen volgen inmiddels de nieuwe beroepsgerichte examenprogamma’s. We zijn tevreden over het resultaat: gedegen beroepsonderwijs, interessante keuzemogelijkheden en goede oriëntatie op loopbaan en beroep. Daarnaast zijn verschillende praktijklokalen vernieuwd.

 

Maatwerk

Leerlingen kunnen een extra avo-vak of een vak op hoger niveau volgen. Al een aantal jaar kunnen bk-leerlingen die goed in wiskunde zijn dit vak doen op gt-niveau. Sinds schooljaar 2017-2018 kan dit ook bij Engels, economie en biologie. Leerlingen kunnen desgewenst een leerwerktraject volgen. Locatie Kerkpolder biedt veel maattrajecten aan, met als doel: voor alle leerlingen een diploma.

 

Pre-mbotraject

Voor leerlingen in de basisberoepsgerichte leerweg die zó praktijkgericht zijn ingesteld dat de theoretische vakken een blokkade vormen voor het behalen van een diploma, is het mogelijk het diploma basisberoepsgerichte leerweg te behalen via een leerwerktraject. We noemen dit nu geen leerwerktraject meer, maar pre-mbo. Het leren vindt voor een belangrijk deel (maximaal zestig procent van de tijd) buiten de school plaats, via stages of zelfs via betaald werk. Pre-mbo is een praktijkgerichte niveau 1-opleiding die je voorbereidt op een niveau 2-opleiding. Selectie voor pre-mbo vindt plaats in klas 3. In klas 4 volgt de leerling nog twee dagen per week de lessen op school. De overige dagen leert de leerling in een bedrijf of instelling. Het vakkenpakket van pre-mbo bestaat uit Nederlands, godsdienst, rekenen, lichamelijke opvoeding, een beroepsgericht vak en loopbaanoriëntatie en -begeleiding.

Start-up opleiding Hoornbeeck 

Met het Hoornbeeck College werken we aan een doorgaande leerlijn van economie & ondernemen en zorg & welzijn naar de niveau 2-opleidingen dienstverlening, retail en logistiek. Hierin is sinds 2017 standaard een start-up opleiding opgenomen. Leerlingen uit klas 4 starten na hun vmbo-examen al op het Hoornbeeck College in Goes. Tot aan de zomervakantie een paar dagen school. En voor sommige opleidingen geldt: ook een paar dagen werken bij een leerbedrijf. Voordeel: de mogelijkheid om de niveau 2-opleiding in een in plaats van twee jaar te doen.

Internationale contacten

Klik hier en hier.


Infogids

Bekijk voor meer informatie de infogids Krabbendijke Kerkpolder - Een vakschool!

En verder 

Meer informatie over bijzonderheden: Uitgelicht.
Informatie over de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg.

En verder in de schoolgids over:
  • Tussenuren en lesuitval
  • Buitenlesactiviteiten