Krabbendijke Kerkpolder

Locatiekarakter

Locatie Krabbendijke Kerkpolder telt ongeveer 500 leerlingen. Het is een vakschool. Leerlingen kunnen er vanaf klas 3 terecht voor praktisch onderwijs binnen de afdelingen bouwen, wonen & interieur; produceren, installeren & energie; economie & ondernemen; zorg & welzijn, en voor allround/rebound. Vergeet niet ook onze brochure te bekijken.

 

Typerend voor de cultuur: gericht op relatie, open en transparant, direct en duidelijk. 'Relatie gaat voor kennis', is ons motto. In een goede sfeer gaan leerlingen beter leren. Met deze aanpak halen we uitstekende resultaten


Het onderwijs is gericht op erkenning van de kwaliteiten van een leerling en ontwikkeling van zelfvertrouwen. Leerlingen ontdekken hun talenten en worden uitgedaagd om die verder te ontwikkelen. Ze worden opgeleid tot vakmensen. Naast algemene vaardigheden ligt de focus op de ontwikkeling van praktische vaardigheden. Daarom zijn de jaarlijkse vakwedstrijden ook zo belangrijk op de locatie. Een mooi project is bijvoorbeeld ook Zorg van harte, waarbij leerlingen zorg & welzijn aan de slag gaan in de wijk.

We gaan er sámen voor!

 

Docenten hebben in het contact met leerlingen veel oog voor relatie. Voelbaar is: we gaan er sámen voor! Jaarlijks worden diverse samenbindende activiteiten opgezet. Het personeel staat pal voor de leerling en gaat heel ver in het bieden van uitleg en zorg op maat. 

 

Kernwaarden zijn respect, betrokkenheid, verantwoordelijkheid, echtheid en kwaliteit. Deze gedragswaarden krijgen uiting in schoolregels en activiteiten.


Lees meer over het schoolkarakter