Ze kennen de kinderen heel goed

Familie Van den Berge (Goes)

Familie Van den Berge uit Goes heeft twee kinderen op locatie Goes Noordhoeklaan. De kleinste schoollocatie – krap honderd leerlingen – is gericht op doeners in klas 1 en 2. “Het is er heel vertrouwd. Ze voelen zich erg op hun gemak allebei.”

 

Hoe ervaart u het contact met school?

“Als positief. De school is goed benaderbaar. Als er wat is, kun je even naar de mentor. Er gaat ook veel via de kinderen zelf als ze wat groter worden. De algemene informatievoorziening, met contactavonden enzovoort, is goed geregeld. Vorig jaar liep het met een van onze kinderen niet zo lekker bij Engels. De mentor signaleerde dit al vroeg en er is adequaat in meegedacht. De lijn met thuis is dan ook kort.”

 

Hoe ervaart u ‘de Noordhoek’?

“Het is een fijne school. Heel kleinschalig natuurlijk, een klein docententeam. Ze kennen de kinderen heel goed. De conciërge heeft de jongeren ook wel aardig in de smiezen, geloof ik. Leerlingen zijn geen nummer, maar worden goed gezien. Het is er heel vertrouwd. Ze voelen zich erg op hun gemak allebei, ze kunnen zichzelf zijn. De sfeer is ronduit goed, merk ik. Zo werd er onlangs voor onze zoon een surpriseparty opgezet met de hele school. Ze bakken ook van alles in de keuken bij verzorging. Er kan best heel veel, er is ruimte voor een lolletje.”
 

Hoe ervaart u de manier waarop de school aandacht geeft aan identiteit?

“Ik vind het heel belangrijk dat die op één lijn ligt met thuis, dat we dezelfde normen en waarden hebben. Je ziet dat ook terug in sfeer en vrienden. Een zekere vanzelfsprekendheid is zeker op die leeftijd waardevol.”

 

Wat vindt u sterk aan het onderwijs en wat kan beter?

“De zorg. Die hebben ze behoorlijk nodig en krijgen ze ook. In ons geval gaat het om begeleiding op het vlak van dyslexie en dyscalculie. Dat gebeurt binnen de integratiegroep en in de les. We waarderen de begeleiding en compensatie enorm. Het is iets dat automatisch komt, je hoeft er als ouder niet om te vragen. Wat beter kan? Er komt niet meteen iets boven bij me.”


Calvijn College in drie woorden?

“Vertrouwd – ik ben zelf oud-leerling –, kundig en sterk in zorg.”

 

(interview schooljaar 2018-2019)