Leerlingen van de afdeling Economie & Ondernemen sleepten gisteren de eerste, tweede én derde prijs in de wacht bij de finale voor ‘Junior Company van het jaar 2024’, categorie vmbo. Verder behaalden ze de prijs voor de beste sociale Junior Company en de prijs voor de meest maatschappelijk gerichte Junior Company. Reden tot dankbaarheid voor de ontvangen gaven en talenten!

Vijf teams van locatie Krabbendijke Kerkpolder deden mee aan de wedstrijd in Utrecht. Het was een lange, maar vreugdevolle dag.

  • De eerste prijs ging naar Junior Company ‘Dubbel Zeeuws’, met hun eigen ontworpen en gemaakt memoryspel om bijzondere plekken in Zeeland te ontdekken en toeristen hun vakantie nogmaals te laten beleven als ze weer thuis zijn.
  • De tweede prijs ging naar Junior Company ‘BLIKKIE’, met hun hergebruikte kratten waarin lege blikjes verzameld kunnen worden, voor een schoner milieu.
  • De derde prijs ging naar Junior Company ‘DecoWheel’, met oude fietswielen die een tweede leven krijgen als decoratie-object in huis, werkplaats of waar de klant het maar wil.
  • De extra prijs voor Social Junior Company 2024 ging naar de jonge ondernemers van ‘BLIKKIE’.
  • De extra prijs voor Meest Maatschappelijke Junior Company ging naar de meiden en jongens van ‘Dubbel Zeeuws’. Op hun klompen konden ze de prijs in ontvangst nemen op het podium in de Jaarbeurs in Utrecht.

 

Ook de twee teams (‘De Pottenbakkers’ en ‘Bubbels & Blocks’) die net buiten de prijzen vielen, hebben het uitstekend gedaan. Want ook zij behoorden tot de finalisten, gekozen uit circa 75 teams uit heel Nederland.

Bron foto’s: Junior Company van het Jaar – Jong Ondernemen, Ruben Philipse Fotography