Driemaal betrokken

familie De Leeuw (Krabbendijke)

In elk Calvijn Contact laten we een ouderechtpaar aan het woord over de school. Dit keer meneer en mevrouw De Leeuw uit Krabbendijke. 

 

De oudste volgde vmbo kb op locatie Kerkpolder, twee kinderen volgden vmbo gt op locatie Appelstraat. Mart zit in klas 4 vmbo tl+ locatie Krabbendijke Appelstraat en de jongste zit in groep 8. Moeder De Leeuw heeft in het verleden (1983-1987) haar schooltijd doorgebracht op de toenmalige Rehoboth-mavo te Krabbendijke.

 

Hoe ervaart u het contact met school?

“Het contact met de school begint al als de toekomstige leerlingen nog in groep 8 van de basisschool zitten. Dat er een docent van het Calvijn College op de basisschool komt spreken, is voor de groep 8’ers iets wat hen enthousiast maakt. De info-avonden zijn ook waardevol. Het thuisbezoek van de mentor in de eerste klas geeft wat inzicht in de thuissituatie. Erg goed. De verdere schooljaren door zijn er voldoende gelegenheden om docenten te spreken en komt er ook genoeg info over het reilen en zeilen in allerlei opzicht bij de school vandaan.”

 

Waar stelt u het meest prijs op als het gaat om christelijke school zijn?

“Dat de school probeert de grondbeginselen vast te houden. Wij waarderen in deze zeer de wijze waarop de directie hier pal voor staat. Laten we zuinig zijn op onze christelijke/reformatorische scholen. Zowel ouders als leerlingen.” 

 

Wat motiveerde uw kinderen vooral?

“Calvijn College was en is voor onze kinderen eigenlijk een vanzelfsprekende keuze. Bijna iedereen van de basisschool gaat na groep 8 naar deze school. Het motiveerde onze kinderen dat de leraren het positieve uit de leerlingen wisten te halen.”

 

Wat vindt u sterk aan het onderwijs en wat kan beter?

“Sterk aan het onderwijs is dat de school klaarstaat voor de leerlingen, ook goed meedenkt over de vervolgstudie na het Calvijn College. Minder sterk punt vinden wij de begeleiding met het zoeken van een stageplaats voor leerlingen van klas 3 vmbo gt.”

 

Welke begeleiding vond u onvergetelijk?

“In het verleden had een van onze kinderen een wat minder prettige ervaring in de klas. Dit hebben wij aangekaart bij de mentor en binnen een week was alles opgelost.”

 

Calvijn College in drie woorden?

“Schriftbetrokken, leerlingbetrokken en ouderbetrokken.”

 

(interview schooljaar 2016-2017)