Tholen

Onderwijsaanbod

 

Op locatie Tholen kunnen leerlingen terecht voor klas 1 en 2 (stream 1-3) en vmbo-3 en -4 tl+.

 

Leerlingen die vmbo tl+ volgen, kunnen de hele schoolperiode in Tholen blijven. Voor klas 3 en 4 van vmbo bb en kb kunnen zij terecht op locatie Krabbendijke Kerkpolder. Voor havo en atheneum vanaf klas 3 en voor gymnasium vanaf klas 1 gaan leerlingen naar locatie Goes Klein Frankrijk.

Stream 1-3

Je kunt bij ons in klas 1 en 2 terecht voor onderwijs op drie niveaus: stream 1, stream 2 en stream 3. Als je naar stream 1 gaat, krijg je les op havo-/atheneumniveau, in stream 2 krijg je les op vmbo k-tl-niveau (kaderberoepsgericht/theoretische leerweg) en in stream 3 op vmbo bb-niveau. Meer info

 

Plusprojecten

Binnen stream 1 worden er plusprojecten aangeboden. Dit zijn uitdagende en verdiepende opdrachten waar je zelfstandig aan mag werken tijdens een aantal lesuren.

Vakhavo

Er is ook een vakhavo. Dat is een havo-opleiding met praktijk. Je krijgt niet alleen de gebruikelijke vakken, maar ook één dag in de week een praktijkprogramma. De vakhavo begint in klas 2. Op de vakhavo werk je aan opdrachten uit verschillende technische beroepenvelden: bouwen, wonen en interieur, metaal, installeren en elektro en mogelijk ook procestechniek. In klas 2 en 3 leer je in een werkplaats op school, in klas 4 en 5 voornamelijk in een bedrijf. De vakhavo biedt een goede aansluiting op alle hbo-opleidingen. Meer info.

Praktisch vmbo in jaar 1 en 2

Binnen stream 3 krijg je in jaar 1 en 2 negen à tien lesuren in de week beroepsgerichte praktijk: commercie & dienstverlening en techniek. Hiermee bereid je je voor op de profielkeuze. Meer info.

 

Vmbo-tl met een plus

De leerroute vmbo-tl+ is een breed opleidingstraject met zeven vakken, waaronder het beroepsgerichte vak dienstverlening & producten. Meer info.

Excelleren

We vinden het op school belangrijk dat jij je talenten en interesses verder kunt ontwikkelen. Dit kan in de les maar ook daarbuiten. Daarom bieden we je nog extra activiteiten/workshops aan die je na schooltijd kunt volgen. Je kunt dan iets kiezen wat je echt heel leuk lijkt om te gaan doen. Bijvoorbeeld een aantal keer mountainbiken, een voetbalcompetitie, een cursus fotografie, meedoen in een orkest of een koor, jezelf verdiepen in geschiedenis, robots programmeren, enz. We noemen dit excelleren. Iedereen kan hieraan meedoen en als je zelf misschien ideeën hebt, horen we die graag!

Internationale contacten

Klik hier door naar de schoolbrede pagina over internationale contacten.

En verder 

Informatie over de onderwijssoorten.

En verder in de schoolgids over:
  • Lesuitval
  • Excursies