Tholen

Schrijvers op bezoek

Tholen

 

Anja Bout-Monteau en Ben de Raaf brachten onlangs samen een bezoek aan onze school. Ze vertelden over hun werk als schrijver aan de leerlingen van klas 1.

 

De meisjes luisterden naar de presentatie van Anja Bout, een echte meidenboekenschrijfster. Haar boeken gaan over vriendschap tussen jongeren en alles wat hen bezig houdt: shoppen, geldverspilling, mobieltjes enz. Ook las ze een paar stukjes voor uit haar nieuwste boek: "Je bent mijn moeder niet! Dit is het eerste deel van een nieuwe serie: "Girls' alert"; spannende boeken voor meiden vanaf 13 jaar en uiteraard te leen in de mediatheek.

 

Ben de Raaf verzorgde voor de jongens een boeiende presentatie over zijn werk als politieagent en zijn hobby als schrijver. Veel van zijn belevenissen verwerkt hij in zijn boeken en ook de personages zijn gebaseerd op bestaande personen. De jongens zaten ademloos te luisteren en leerden intussen ook nog wat: paperback, pseudoniem, illustrator en manuscript zijn woorden waarvan ze nu zeker de betekenis weten!

Het waren zeer geslaagde bezoeken!

 

Klik hier voor de foto's