Tholen

Predicaat Excellente School voor vmbo basis/kader Krabbendijke

Krabbendijke Kerkpolder, Krabbendijke Appelstraat

 

“Vertrouwensrelatie allerbelangrijkste voor goed onderwijs”


Calvijn College locatie Krabbendijke Kerkpolder (bovenbouw vmbo basis/kader) is een van de 31 vo-scholen die op 22 januari het predicaat Excellente School ontving. Ook de onderbouw basis/kader van locatie Krabbendijke Appelstraat is hierbij betrokken. Jurylid Henk Koppert: “Jullie zijn helemaal gericht op het recht doen aan verschillen tussen leerlingen.”

 


De leerlingen zijn een uurtje lesvrij om het feestelijke moment mee te maken. De versierde aula van locatie Kerkpolder zit bomvol. Jurylid Koppert: “Alle leerlingen bij elkaar. Dat hoort bij deze school, het gaat om júllie!” Na een uitleg over de weg waarlangs een predicaat wordt toegekend, vertelt hij: “Wij waren echt onder de indruk. Dit is een school die alles doet voor leerlingen en heel nauw verbonden is met de gemeenschap.” Daarbij is de hechte relatie met het bedrijfsleven de jury opgevallen.


Vertrouwensrelatie

Waarom heeft de school het predicaat ontvangen? Koppert: “De school verzorgt uitdagend en contextrijk onderwijs.” En: “Jullie zijn niet alleen een goede school, maar je bent helemaal gericht op het recht doen aan verschillen tussen leerlingen.” De school biedt vmbo-leerlingen begeleiding op maat. Koppert hierover: “De vertrouwensrelatie tussen personeel en leerlingen krijgt heel goed gestalte. De band met jullie - de relatie met leerlingen - is het allerbelangrijkste voor goed onderwijs. Het Calvijn College boekt met deze aanpak bovengemiddelde resultaten.” 

 

Creatief en innovatief

Verder vertelt hij dat het Calvijn College met de zelf ontwikkelde leerlijnen creatief en innovatief is. De school ondervindt waardering bij vervolgopleidingen, bedrijfsleven, collega-scholen en bestuur. Kennis en ervaring worden met collega-scholen graag gedeeld. De jury heeft het Calvijn College leren kennen als “een school vol enthousiasme, die gelooft in leerlingen en docenten en een steeds opgaande onderwijsontwikkeling.”

 

Rustpunt

Voorzitter college van bestuur Bert Vogel geeft aan dat het bestuur ontzettend blij is met de inspanning. “Het is onze drive om God te dienen en van daaruit de naaste. Dat maakt de diepe toon van dankbaarheid. Hartelijk dank allemaal!” Wethouder Hans de Kunder: “Hier staat een trotse en blije wethouder voor kinderen die ons allemaal aangaan. Ga zo door!” Roger van Beveren van Vrienden van Elektro- en Installatietechniek: “Als bedrijfsleven mogen we alleen maar blij zijn met dit gebeuren.” Hij vertelde blij te zijn met het Calvijn College. “Het is een soort rustpunt waar je kwalitatief goed onderwijs krijgt.”

Eerder ontvangen predicaten Excellente School