Tholen

Praktijkles in het tuincentrum

Tholen

 

Vrijdag 3 februari stond een bezoek aan Intratuin in Halsteren gepland voor leerlingen uit klas 3 die dienstverlening en producten (D&P) volgen. 

 

Op de fiets, samen met een aantal docenten, vertrokken de leerlingen naar Halsteren. Tijdens de lessen D&P waren er al verschillende opdrachten gedaan die te maken hadden met een tuincentrum. Ook in het kader van LOB (loopbaanoriëntatie en -begeleiding) is het erg belangrijk dat ze de geleerde theorie ook terugzien in de praktijk.

 

Eerst was er een uurtje met de bedrijfsleider ingepland om verschillende vragen te stellen over mogelijke beroepen binnen Intratuin. De leerlingen hadden deze vragen vooraf bedacht en geformuleerd. Daarna zijn de leerlingen het tuincentrum gaan bekijken. Ze hebben een filmpje gemaakt over een stukje van het assortiment dat hen het meest aanspreekt. In het filmpje vertellen ze wat er te zien is, wat ze leuk vinden aan dat assortiment, welke opleiding ervoor nodig is, enz. Dit filmpje wordt toegevoegd aan een applicatie, die ze zelf ontwikkelen en uiteindelijk gaan presenteren aan de klas. 


Het was een leerzame en zeer geslaagde morgen.

 

Bekijk foto's