Tholen

Klas 1-leerlingen organiseren ouderenmiddag in buurthuis

Goes Stationspark

 

Klas 1-leerlingen van locatie Goes Stationspark organiseerden op donderdag 25 januari een ouderenmiddag in buurthuis De Pit. Na een paar weken van voorbereiding was het dan zover. Spannend! Hoe zou het lopen?


Bekijk foto's
Goestig deed  verslag (video)

 

De opdracht voor het vak verzorging was best veelomvattend. De leerlingen moesten niet zomaar iets organiseren, maar daarbij ook nadenken over onder meer doelgroep, tijd en interactie.

Leerlingen maakten in groepjes presentaties over Zeeland en haar geschiedenis, organiseerden spellen en quizzen en stelden een programma op. Het resulteerde in een gevarieerd geheel.De week voorafgaand aan de middag riepen vier leerlingen ouderen tijdens een bingomiddag enthousiast op naar de ouderenmiddag te komen. Er werd positief gereageerd.

Vol goede moed en met een beetje zenuwen gingen ze donderdag op pad. De opkomst viel wat tegen, maar we kijken terug op een leuke middag. De aanwezige ouderen hebben genoten. De quiz over klederdrachten en het filmpje over spelletjes van vroeger riepen veel herkenning op. Dat bleek wel uit de verhalen die loskwamen.

Na een gezellige pauze met koffie, thee en lekkers was het tijd voor spelletjes. Keuze genoeg: sjoelen, Rummikub, Pim-Pam-Pet, Domino en Triominos. Twee oudere dames maakten kennis met Halli Galli, ze vonden het erg leuk om een nieuw spel te leren!

We zien terug op een geslaagde middag en hopen bij een vervolg op nog meer belangstelling! Aan de aanwezige dames zal het niet liggen. Zoals een van hen het verwoordde: “Nou, we zullen de mensen bij de volgende bingo eens vertellen dat ze heel wat gemist hebben!”

mw. M.N. Bakker-Groeneweg
docent Engels en verzorging