Tholen

Jan Bakker nieuwe voorzitter college van bestuur Calvijn College

Schoolbreed


Op D.V. 1 juni 2018 zal de heer J. (Jan) Bakker in dienst treden als inkomend voorzitter college van bestuur van het Calvijn College. Bakker heeft een ruime bestuurlijke ervaring in bedrijfsleven en onderwijs.

 

Hij volgt de heer A.J. (Bert) Vogel op, die afscheid zal nemen vanwege het bereiken van de pensioenleeftijd.  Na een korte inwerkperiode zal hij per start van volgend schooljaar het voorzitterschap overnemen.


G. van Kralingen, voorzitter raad van toezicht: “Het is een positief en unaniem gedragen besluit om hem te benoemen op deze voor het reformatorische onderwijs van Zeeland zo belangrijke positie.  De Heere schenke Zijn wijsheid (Spreuken 1:7) aan onze nieuwe bestuurder en gebed in onze gezinnen en kerken.”


Ervaren 

Bakker (52) is momenteel werkzaam als algemeen directeur bij groeispecialist Van Iperen in Westmaas. Binnen het primair onderwijs is hij lange tijd voorzitter geweest van Colon, de vereniging reformatorisch primair onderwijs Zeeland. Zijn brede belangstelling in de gereformeerde gezindte komt naar voren in zijn voorzitterschap van de raad van commissarissen van de Erdee Media Groep. Bakker woont in ‘s-Gravenpolder, is getrouwd en heeft vier kinderen. Hij is lid van de Gereformeerde Gemeenten. 

 

Open

Van Kralingen: “Wij hebben er vertrouwen in dat onze aankomend voorzitter het Calvijn College op een goede manier de toekomst in zal leiden. We denken dan aan zijn ruime bestuurlijke ervaring, maatschappelijke betrokkenheid en zijn open persoonlijkheid. Met hem zullen we helder blijven in identiteit en vanuit oprechte betrokkenheid op de persoon maatwerk leveren. Boven alles mag ons gebed wel zijn of de Heere Zelf Zijn zegen zou willen geven over onze besluiten.”

 

Hart

Bakker: “Ik vind het een voorrecht leiding te mogen geven aan het Calvijn College. Een school die allereerst het hart van de leerling op het oog heeft en met die insteek ook kwalitatief sterk onderwijs verzorgt. Ik zie uit naar de contacten met leerlingen, personeelsleden en het netwerk buiten de school.”