Tholen

Excelleren

Tholen

 

Vanaf dit schooljaar kunnen alle leerlingen buitenom de lestijden meedoen aan activiteiten waarmee hun interesse en kwaliteiten worden benut en ontwikkeld. We noemen het excelleren.


Omdat er in het reguliere lesprogramma niet zomaar geschrapt kan worden, zullen veel van deze activiteiten buitenom de lestijden plaatsvinden. Ervaring leert dat leerlingen er best tijd voor over hebben.

We presenteren een gevarieerd aanbod. Activiteiten op het gebied van sport, muziek, kunst, wetenschap, geschiedenis en taal. Ook ontwikkelen we een programma rondom ‘koken’. De invulling zal per activiteit sterk verschillen qua werkvorm, contactmomenten en aantal deelnemers. We hopen zo veel mogelijk leerlingen te enthousiasmeren. Leerlingen kunnen op een speciaal hiervoor gereserveerd publicatiebord zien welke activiteiten er worden aangeboden.


Het excelleren is op vrijwillige basis. Wel zullen we registreren aan welke activiteit een leerling heeft meegedaan. Leerlingen vermelden het in hun portfolio. Dit portfolio wordt een belangrijk instrument richting vervolgopleidingen.

 

namens de werkgroep excelleren,

J.S. Brouwer