Tholen

Een schrijver op bezoek

Tholen

 

Woensdag 10 mei jl. was Hans Mijnders te gast bij ons op school. Alle leerlingen van klas 1 en 2 lazen een boek van deze kinder- en jeugdboekenschrijver. Ze schreven een boekverslag, maakten een poster of versierden een schoenendoos met daarin spulletjes die te maken hadden met het gelezen boek. In elke klas was een leuke prijs te winnen.

 

Hans Mijnders is directeur van de Rehobothschool in Ridderkerk en heeft al meer dan 40 kinder- en jeugdboeken geschreven. Hij verzamelt al jaren artikels uit allerlei kranten en bewaart die in een knipselmap. Vaak is een krantenartikel aanleiding om een boek te gaan schijven, bijvoorbeeld over pesten, vuurwerk of geldgebrek. Maar ook de kinderen van zijn eigen basisschool vormen een bron van inspiratie. Zo was het overlijden van twee jonge leerlingen de aanleiding tot het schrijven van 'Luuk2day'.

 

Hoe een boek tot stand komt en hoe een illustrator te werk gaat, vertelde hij aan de hand van een presentatie. Soms is er twijfel over de juiste titel of de meest passende boekomslag. Groep 8 heeft dan een flinke vinger in de pap, want hun keuze is doorslaggevend! Alle leerlingen luisterden aandachtig; het was een geslaagde dag!

 

Binnenkort verschijnt zijn nieuwste boek 'Fout' en in september wordt 'Ervandoor' verwacht.

 

Bekijk foto's