Tholen

Auteurs op bezoek voor klas 1

Tholen

 

Dinsdag 12 februari jl. kwamen twee schrijvers bij ons op bezoek voor alle leerlingen van klas 1: Adri Burghout en Hans Mijnders

 

Adri Burghout vertelde over zijn werk als illustrator en auteur. De meesten kennen hem van de serie Lifeliner, maar zeker ook van de vele boeken die hij geïllustreerd heeft, zoals bijv. de boeken van Ben de Raaf. Prachtige, levensechte tekeningen maakt hij, ingekleurd met olieverf. Kijk maar eens op zijn website www.adriburghout.nl. Tekenen en schilderen is vanaf zijn jeugd zijn grootste passie; het schilderen met woorden is daar later bijgekomen. 

 

Hans Mijnders is directeur van een basisschool in Ridderkerk en schrijft al jaren over verschillende thema’s. Vaak is een krantenartikel aanleiding om een boek te gaan schrijven, bijvoorbeeld over pesten, vuurwerk of geldgebrek. Maar ook de kinderen van zijn eigen basisschool vormen een bron van inspiratie. Zo was het overlijden van twee jonge leerlingen de aanleiding tot het schrijven van “Luuk2day”. Hoe een boek tot stand komt en hoe een illustrator te werk gaat, vertelde hij aan de hand van een presentatie. Soms is er twijfel over de juiste titel of de meest passende boekomslag. Groep 8 heeft dan een flinke vinger in de pap, want hun keuze is doorslaggevend!