Tholen

AtmoSFEERa wint titel ‘Junior company van het jaar’

Krabbendijke Kerkpolder

 

De junior company AtmoSFEERa van locatie Krabbendijke Kerkpolder won op vrijdag 6 april tijdens de landelijke finale van Jong Ondernemen in Jaarbeurs Utrecht de titel ‘Junior company van het jaar 2018’ in de categorie vmbo.

 

Er deden zo’n vijfhonderd junior companies mee. In totaal gingen er zestien door naar de landelijke finale. De twee Zeeuwse teams waren afkomstig van Calvijn College locatie Krabbendijke Kerkpolder.  

 

Enthousiast en uniek 

Team AtmoSFEERa bestaat uit zeven enthousiaste meiden van de afdeling economie & ondernemen (klas 3, kaderberoepsgerichte leerweg). De junior company biedt sfeerlichten aan. De combinatie van onder meer een enthousiast team met spirit, een uniek zelfgemaakt product, een mooie stand-inrichting en een goede pitch op een Jaarbeurs-podium deden de jury besluiten de eerste prijs toe te kennen. Werkelijk een unieke prestatie.


Daar bleef het niet bij, want team AtmoSFEERa mocht ook nog een tweede prijs in de wacht slepen. Door EIC Mainport Rotterdam en Port of Rotterdam werd een award beschikbaar gesteld voor de junior company die zich het meest bezighield met digitalisering en afstemming op de Rotterdamse haven: de Young Port Business Award. AtmoSFEERa ontving de 2e prijs!

 

Van harte gefeliciteerd Carolien Allewijn, Myrthe van der Hoeven, Joselien Koole, Marsha Lokerse, Charlotte Provoost, Marsha Verwaal en Marieke Wisse!

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Benieuwd naar hun product? Een sfeerlicht, buitenkant gemaakt van het natuurlijk product kalk, voorzien van gerecyclede kaarsen die omgesmolten zijn en een toegevoegde lont. In verschillende kleuren en geuren, maar ook in twee maten verkrijgbaar. De jury was onder de indruk van hun maatschappelijk verantwoord ondernemen. Oude kaarsen worden hergebruikt en er wordt verpakkingsmateriaal ingezet dat milieuvriendelijk is en recyclebaar.

 

Little Gift

Het andere team van locatie Kerkpolder, Little Gift, een team van zeven jongens, deed het ook heel goed. Anders kom je niet in de landelijke finale. Zij vielen net buiten de prijzen, maar vatten dit uiterst sportief op. Ook dat hoort bij ondernemerschap. Winnen en (net) niet winnen, wat doet het met je? Ook dit mogen we vanuit Bijbels perspectief bekijken.

 

Meer informatie: