Tholen

Afscheid klas 4

Tholen

 

Dinsdag 18 april was de laatste lesdag van klas 4. De examenkandidaten namen deze morgen de regie op school over.

 

Vanaf 9 uur waren docenten en leerlingen welkom op school. Slingers en balonnen gaven het gebouw een feestelijk tintje. De personeelskamer was echter gehuld in duisternis: alle ramen waren verduisterd en dikke rookwolken glipten tussen naden en kieren en veranderde de gang in een mistige ruimte. Voor degenen die de dag normaliter starten met de broodnodige cafeïne was dat best lastig. Een enkeling waagde zich binnen om een bakje troost te halen. Het bleek gelukkig loos alarm.

 

Meneer Van Steensel begon deze morgen in de aula met schriftlezing en gebed. 

Annelie, Marije en Rianda lazen een gedicht voor waarin de docenten één voor één aan bod kwamen. Uiteraard werd er hartelijk om gelachen door de leerlingen; de betreffende docent meestal als de spreekwoordelijke boer met kiespijn...

 

Axumite, Mathilde en Rosanne overhandigden het cadeau aan meneer Kunst: een bijdrage in de aanschaf van een nieuwe picknicktafel voor het schoolplein.

Celine en Sven gaven cadeaus aan de mentoren Flikweert en Van Steensel: een foto op canvas van beide klassen en een herdersstaf. Meneer Van Steensel waardeerde het zeer als 'herder' van zijn schaapjes.

 

Cinderina nam de leiding en verdeelde alle leerlingen en personeel in groepen om een spel te spelen: escape room. Onder begeleiding van een aantal vierdeklassers moest elke groep naar een lokaal om opdrachten te zoeken en uit te voeren. De uiteindelijke winnaar kreeg een lekkere taart om samen op te eten.

 

Vrijdag 21 april is de afscheidsreis naar Aquabest.

 

Bekijk hier de foto's van de laatste schooldag.