Krabbendijke Kerkpolder

Vijf keer prijs in Zeeuws kampioenschap Skills Talents

Tholen, Middelburg, Krabbendijke Kerkpolder, Goes Stationspark


Op donderdag 30 januari vond het Provinciaal Kampioenschap van de vmbo-teamvakwedstrijd Skills Talents plaats op het Scalda. Uit 72 deelnemende leerlingen zijn 27 leerlingen, waaronder 18 van het Calvijn College, geselecteerd om door te gaan naar het Nationaal Kampioenschap Skills The Finals op D.V. 5 maart in de Frieslandhallen in Leeuwarden.

Skills Talents is voor vmbo-leerlingen die zich voorbereiden op het examen. In negen verschillende profielen kunnen de leerlingen in teams van drie laten zien wat ze in hun mars hebben.

Winnaars Skills Talents

Aan het Provinciaal Kampioenschap deden in totaal 24 teams, 72 leerlingen van 11 Zeeuwse vmbo-scholen mee. Er werd gestreden binnen negen vakrichtingen. Deelnemende locaties van het Calvijn College mochten door naar het NK in vijf vakrichtingen:

  • Bouwen, wonen & interieur (locatie Krabbendijke Kerkpolder)
  • Produceren, installeren & energie (locatie Krabbendijke Kerkpolder)
  • Zorg & welzijn (locatie Krabbendijke Kerkpolder)
  • Economie & ondernemen (locatie Goes Stationspark) 
  • Tuinaanleg (locatie Tholen)

 

Centrum voor Top Techniek haalde de winst binnen bij Media, vormgeving & ICT. Het team van CSW Toorop won in de vakrichting Dienstverlening & Producten, het Lodewijk College was het beste team Horeca, Bakkerij & Recreatie, waarbij Pontes College en Pieter Zeeman de prijs voor beste bediening en beste keukenteam in de wacht sleepte.

Zeeland Sharks finaleteam

De 27 leerlingen die het Provinciaal Kampioenschap hebben gewonnen, mogen als provincieteam Zeeland Sharks naar de landelijke finale. Afgelopen jaar zijn de Zeeuwen uitgeroepen tot het beste provincieteam van Nederland. Ze staan voor de uitdaging om die titel te behouden.

Aan al onze leerlingen die deelnemen aan Skills Talents: compliment voor jullie werk!

Meer informatie: