Krabbendijke Kerkpolder

Vakkanjer-team met gouden handen

Krabbendijke Kerkpolder

 

 

Vakkanjers uit heel Nederland hebben woensdag en donderdag hun ‘monumenten van nu’ gepresenteerd tijdens Vakkanjers LIVE in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Voor het oog van duizenden jonge bezoekers pitchten de teams hun ideeën aan opdrachtgever het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Een team van locatie Krabbendijke Kerkpolder behaalde een 2e prijs.


Het team Canjers eindigde na een regiofinale op de 2e plek in de landelijke finale Vakkanjer Pioneer, categorie 3+4 vmbo – plus. De leerlingen van afdeling produceren, installeren & energie presenteerden een plusversie van een LightCube. Wat dat is?

 

Lichtmonument

‘Team Canjers bouwt en programmeert een lichtmonument in de vorm van een Light Cube: een kubus gemaakt van led’s die samen zorgen voor een multimediale lichtshow vol effecten, vormen of teksten. De Canjers hebben een case gebouwd vol hoeken en verschillende vormen. Wie door de stalen constructie naar de lightcube kijkt ziet onder andere animaties van een kloppend hart en een vliegende vogel.’ Zo vertelt Vakkanjers.live.

 

Gouden handen

Docent M.C. Duijzer, kort na de bekendmaking van de uitslag: “Ik vind het supermooi dat deze jongens hun talenten kunnen gebruiken. Ze hebben ‘gouden handen’. Ze hebben ook veel vrije tijd gestoken in dit project. Ze zien het niet als een verplicht nummer. Meedoen aan Vakkanjers draagt sterk bij aan hun ontwikkeling in de techniek en voorbereiding op het examen. Hun enthousiasme werkt ook aanstekelijk voor nieuwe klas 3-leerlingen.”


Radiografisch bestuurbaar

Ronnie: “Je leert ook goed samenwerken. En het is niet alleen winnen…”.

Joost: “We moesten vandaag eerst een opdracht en vanmiddag ons product presenteren. Wat de jury sterk vond? Dat hij radiografisch bestuurbaar is.” Kees, Joost, Matthijs en Ronnie, klasse!

Vakkanjers LIVE

Vakkanjers LIVE is het landelijke eindevent van Vakkanjers, een challenge waarmee scholen en bedrijven samen werken aan de vakmensen van de toekomst. Ruim achtduizend leerlingen van zo’n honderdvijftig scholen gingen afgelopen schooljaar aan de slag met de challenge ‘vrijheid in beweging’ voor opdrachtgever Nationaal Comité 4 en 5 mei.