Krabbendijke Kerkpolder

Thoolse techniekdag

Tholen

 

Donderdag 21 november jl. vond de Thoolse techniekdag plaats. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement van Technet Tholen, onze locatie en Steenspil uit Halsteren in samenwerking met een aantal bedrijven.

 

Leerlingen van groep 8 van alle basisscholen maakten deze dag kennis met allerlei vormen van techniek. In Meulvliet werd een vogelhuisje in elkaar gezet en in Steenspil maakten ze een fotolijstje van metaal en kunststof.

 

Op onze locatie waren de leerlingen van klas 3 de hele dag in touw om alles goed te laten verlopen. Een aantal hielp de basisschoolleerlingen met het solderen van kunststof plaatjes. Er kon een telefoonhouder of een pennenbakje gemaakt worden, compleet met verlichting. 

 

Een andere groep verzorgde een broodmaaltijd voor alle mensen die assisteerden tijdens deze dag. Er was een grote pan zelfgemaakte soep, belegde broodjes, sandwiches en fruit. 

 

Dat deze dag zijn vruchten afwerpt blijkt wel uit het feit dat het Thoolse bedrijfsleven steeds meer meisjes ziet instromen. Zij werken heel precies en zorgen voor een andere sfeer, aldus een artikel in de Eendrachtbode van 21 november jl. 

 

Klik hier voor foto's.