Krabbendijke Kerkpolder

Samen aan de slag voor duurzaamheid

Krabbendijke Appelstraat


'Zorgvol voor deze aardbol', zo heet het project waarmee leerlingen uit klas 1 stream 3 (praktisch vmbo) zich bezighouden. Op deze manier leren ze hoe ze moeten omgaan met energie, voedsel, de zon, afval en noem maar op. Op woensdag 8 februari ruimden leerlingen met de prikstok rommel op in het dorp. Wethouder J. Sinke van gemeente Reimerswaal ging mee.

 

Om zich in het thema te verdiepen zijn er voor de leerlingen veel activiteiten georganiseerd. Zo maken leerlingen een folder over duurzame energie, heerlijke soep - in tegenstelling tot de ‘plastic soep’ waarover ze gehoord hebben - en vogelkransen. Ze ontdekken de kunst van recyclen, bezoeken kringloopwinkel De Ark en houden enquêtes. Ze steken er veel van op en... genieten.


Aardbewoners

Zorgvol voor deze aardbol betekent ook zorg dragen voor de aardbewoners. En dan niet alléén in tijdelijk opzicht. Twee (oud-)medewerkers van de zending komen hierover vertellen. Opbrengst van acties als een sponsorloop en verkoop van de vogelkransen is bestemd voor de stichting Schreeuw om leven. Het project wordt afgesloten met een Amerikaanse maaltijd, waarbij alle ouders van harte welkom zijn.

 

Zwerfafval

Op woensdag 8 februari was het tijd voor de opruimactie van zwerfafval. Leerlingen gingen met de prikstok het dorp in om afval op te ruimen aan de Parallelweg en bij de muziektent in Krabbendijke. Wethouder Sinke ginge mee. Waarom deze actie? Om leerlingen er bewust van te maken wat er allemaal ligt, de schadelijke gevolgen voor het milieu, de kosten die gemoeid gaan met het opruimwerk en dat het verwerpelijk is om afval zomaar neer te gooien. Bij deze actie zijn ook MEC De Bevelanden en Gemeente Reimerswaal betrokken.