Krabbendijke Kerkpolder

Praktijkles in de supermarkt

Tholen

 

Leerlingen uit stream 3 die commercie & dienstverlening volgen, brachten een bezoek aan supermarkt MCD De Koster in Stavenisse. 


Woensdag 25 januari jl. gingen dertien leerlingen uit klas 1a met een aantal begeleiders naar Stavenisse. Na een hartelijke ontvangst werd de groep in tweeën gesplitst. Eén groepje mocht een slagroomschnitt maken, terwijl de andere groep een opdracht voor wiskunde ging doen in de winkel.

 

Oud-leerling Martin Westdorp liet zien hoe ze de cake moesten snijden en de taartvulling van gele room en aardbeienbavarois aan moesten brengen. Vervolgens mochten ze het taartje afwerken met slagroom, nootjes, chocolade en vruchtjes. Netjes in een taartdoosje kon het in de koeling, tot de andere groep ook een taartje gemaakt had. 

 

De wiskundeopdracht bleek nog best lastig te zijn. Van de reclameproducten moest berekend worden hoeveel procent korting je uiteindelijk kreeg. Gelukkig waren de begeleidende docenten bereid om een handje te helpen als het wat moeilijk was.

 

Tijdens de wissel werd door eigenaar Jan de Koster een heerlijk bekertje erwtensoep geserveerd voor de liefhebbers. Leerlingen konden ook kiezen voor een beker warme chocolademelk. Het was er fris genoeg voor!

 

Na afloop ging iedereen tevreden terug naar school mèt een lekker taartje voor thuis. 


Bekijk foto's