Krabbendijke Kerkpolder

Officiële opening hernieuwde praktijkafdelingen

Krabbendijke Kerkpolder


De locatie Krabbendijke Kerkpolder van het Calvijn College houdt op D.V. 21 februari open huis voor genodigden, waaronder stagebedrijven. Waarom? De praktijkruimtes van bouwen, wonen & interieur (bwi) en produceren, installeren & energie (pie) zijn danig op de schop gegaan. De openingstoespraak zal verzorgd worden door de directeur voortgezet onderwijs van het ministerie van OCW.

 

De lokalen zijn aangepast aan de nieuwe beroepsgerichte examenprogramma’s en up-to-date ingericht, in overleg met het Zeeuwse bedrijfsleven. Een aantal bedrijven leverde ook een materiële of financiële bijdrage. Het resultaat mag er zijn. In deze inspirerende en toekomstbestendige praktijkruimten is het fijn leren en werken voor onze leerlingen en docenten.


Toespraken en rondkijken

Mevrouw mr. C.A.M.E. Matthijssen, directeur voortgezet onderwijs van het ministerie van OCW, zal de officiële openingstoespraak houden. Vervolgens zullen meerdere sprekers het woord krijgen. Uiteraard is er ook gelegenheid om rond te kijken op al onze praktijkafdelingen en te netwerken.


Vakschool

De locatie Krabbendijke Kerkpolder is er voor leerlingen uit klas 3 en 4 met een praktische focus (basis- en kaderberoepsgerichte leerweg van het vmbo). Binnen de afdelingen bouwen, wonen & interieur; produceren, installeren & energie; economie & ondernemen en zorg & welzijn kunnen ze direct vakervaring opdoen.