Krabbendijke Kerkpolder

Na regen komt zonneschijn, komt regen...

Krabbendijke Kerkpolder

 

De start van het schooljaar 2017-2018 verliep voor klas 3 een beetje afwisselend. Evenals het weer.

 

De kennismakingsdag op dinsdag was eigenlijk perfect: niet te warm, niet te koud, niks te nat, niet te lang, afwissend programma en gewoon ontspannen. Met leuke nieuwe klas 3-leerlingen. Zoals zij wellicht gespannen uitkeken naar de nieuwe school en de nieuwe klas, zo kijken de docenten - en zeker de mentoren- met een zekere spanning uit naar hun nieuwe klas. Daar ga je, bij leven en welzijn, zo'n kleine twee jaar mee optrekken. Goed om elkaar dan óók op een ontspannen manier te leren kennen. 

 

Allerlei activiteiten

En dáárvoor organiseren we dan een dag met de nieuwe derde klas leerlingen in Den Inkel.  Een perfecte locatie om van alles en nog wat aan activiteiten uit te voeren: snorkelen in het zwembad, MTB'en in het bos, allerlei hindernissen in het bos die de klas als team moet overwinnen, en het bijna onovertroffen 'oversteken van een watergang'. En overal zie je de leerlingen met hun eigen aard: een haantje de voorste, iemand die de kat uit de boom kijkt, leerlingen die elkaar helpen, leerlingen die graag samenwerken of het liefst hun eigen gang gaan, leiders en helpers. Handig dat je daar als mentor gelijk al een beetje achter kunt komen.

 

Van top tot teen onder de modder

En als de knopen van het vlot niet goed zijn gelegd, drijft de hele klas naast het vlot in de watergang. (En als je collega's hebt die bij de Commando gezeten hebben, dan wordt er helemaal geen vlot gebouwd: alle palen, touwen en tonnen  gaan op de rug en gewoon de watergang induiken. Maar ja, Commando's zijn dan ook een beetje apart.)  Dit was hier niet de bedoeling, maar de foto's van leerlingen van top tot teen onder de modder zijn briljant. En het gekke is: ze vinden het nog leuk ook.

 

Voor een paar klassen zitten deze avonturen - in een wat andere vorm- nog in het vat: woensdags zijn we eruit geregend zodat die klassen nog niet zijn geweest. Maar, wat in het vat zit verzuurt niet.

 

A. Jansen

docent lichamelijke opvoeding