Krabbendijke Kerkpolder

Leuke dag voor "bijzondere en liefdevolle" mensen

Krabbendijke Kerkpolder


Tijdens het werken aan het profieldeel mens & activiteit hebben de leerlingen van de afdeling zorg & welzijn een leuke dag georganiseerd voor gehandicapten. Op deze manier komen ze in aanraking met een voor hen vaak voor onbekende doelgroep. Lees de ervaring van twee leerlingen uit klas 4 zorg & welzijn.

 

Lisanne Timmerman:

“Wij hebben een dagdeel georganiseerd voor gehandicapten. We wachtten ze op, begeleidden ze naar hun stoel en gingen eerst wat drinken. Daarna gingen we met de mensen zelfgemaakt ganzenbord spelen. We hielpen ze als het nodig was. Na nog een keer wat met elkaar gedronken te hebben, gingen we een spel doen in de gymzaal. Ik geniet van de doelgroep gehandicapten en vind het erg leuk om mensen te helpen. Het is fijn om ze blij te maken.”

 

Joëlle Slabbekoorn: “Met de klas hebben we er alles aan gedaan om een leuke dag te organiseren voor deze bijzondere mensen. Ik heb veel respect voor deze mensen. Wat mij opviel aan hen was dat ze zo liefdevol waren. Door deze dag is mijn negatieve beeld van de doelgroep omgezet naar een heel positief beeld. Je zag ze enorm genieten, erg mooi. Om de richting gehandicaptenzorg in te gaan, heb je veel geduld nodig. Het is leuk dat je zo’n dag mag organiseren, je leert er heel veel van en je krijgt een beter beeld van deze richting.”

Op de foto een foto van de afdeling zorg & welzijn, niet gerelateerd aan deze specifieke activiteit