Krabbendijke Kerkpolder

Leerlingen zorg & welzijn aan de slag in de wijk!

Krabbendijke Kerkpolder

 

Begin 2019 is Zorg van harte gestart. Een initiatief waarbij leerlingen zorg & welzijn van locatie Krabbendijke Kerkpolder langsgaan bij mensen thuis en ze helpen met allerlei zaken, zoals boodschappen doen, stofzuigen en de was ophangen. Sinds begin september gaan duo's iedere vrijdagochtend aan de slag.

 

Op woensdag 30 oktober is dan de feestelijke opening! Mensen zijn uitgenodigd en ook wethouder J. Sinke is aanwezig. Er worden zelfgemaakte hapjes uitgedeeld en verschillende zelfgemaakte taarten aangeboden, ook is de aula mooi versierd.


Twee leerlingen, Nienke en Iris, openen de middag. Ze beginnen door een promotiefilmpje te tonen over thuiszorgstage. In het filmpje is te zien hoe een mevrouw wordt geholpen. Mevrouw was erg blij met de hulp die ze aangeboden heeft gekregen.

Hierna volgt er een interview. Vijf mensen, waaronder wethouder en teamleider A. Jansen, worden geïnterviewd. Ze geven aan hoe belangrijk het is om in de maatschappij te participeren en dat ze het heel erg waarderen dat onze leerlingen op deze leeftijd al zo betrokken zijn en mensen hulp willen bieden.

 

We kijken terug op een feestelijke middag!

 

Zorg van harte is een samenwerking tussen Calvijn College, Gemeente Reimerswaal en Zorggroep Ter Weel.