Krabbendijke Kerkpolder

'Leef Safe' op en rond locatie Appelstraat

Krabbendijke Appelstraat

 

Zelfs de buurtbewoners zagen dat de vrijdag voor de voorjaarsvakantie geen alledaagse schooldag was. In het kader van het thema ‘Leef Safe’ waren er voor de leerlingen allerlei, voornamelijk praktische, workshops georganiseerd.

 

Bekijk foto's


Deed je die dag een rondje om de school, dan zag je een groep giechelende meiden die zich in alle vroegte aan het opdrukken waren op het schoolplein. Een eindje verder liep een klas, gewapend met prikkers en vuilniszakken, die de afvalrijke omgeving van de school veranderde in een schoon natuurgebied. De hangweegschaal, waaraan de volle zakken werden gehangen, leverde verbazingwekkend hoge getallen op. “Zoveel troep in zo korte tijd opgehaald, dat is toch niet normaal?”

 

Schoenen uit, alsjeblieft!

In de school was een grote diversiteit aan workshops om de leerlingen over het belang van en de manier waarop je het thema ‘Leef Safe’ kunt uitvoeren, te vertellen. Naar Ben Hobrink zaten de leerling muisstil te luisteren, terwijl hij vertelde over de constructie van de ark van Noach. “Nog steeds blijkt dit model het beste te zijn.” Een paar deuren verder stonden de schoenen buiten het lokaal, binnen luisterden de leerlingen naar het verhaal van een asielzoekster. In een ander lokaal legden een paar mevrouwen van de Voedselbank uit aan welke voorwaarden je moet voldoen wanneer je gratis eten krijgt. Daaruit bleek dat die uitgestalde boodschappen broodnodig zijn.

 

Safe sapje

Terwijl de leerlingen genoten van een grote diversiteit aan workshops, zorgden de conciërges voor lekkere dingen, zoals een safe sapje dat gemaakt is van 100% vers fruit. Ook de gastsprekers hadden dorst gekregen. De leerlingen hielden hen wel aan de praat met de vragen die ze stelden. Ds. Tuinier kreeg de vraag: “Er staat dat je de Heere bij dagen en bij nachten moet zoeken. Moet je dat dan 24 uur per dag doen?” Meneer Tollenaar, die over de politiek kwam uitleggen, is ook niet zomaar uitgepraat, als het gaat om de verschillen tussen al die verschillende partijen en welke partij zijn voorkeur heeft.

 

We kijken met elkaar terug op een geslaagde dag en bedanken de commissie ook vanaf deze plaats voor het organiseren van deze themadag, die safe en friendly is verlopen.

mw. J.J. Jansen-Elenbaas