Krabbendijke Kerkpolder

Lassers presteren in Vlissingen en Nieuwegein

Krabbendijke Kerkpolder

 

Het Nederland Instituut voor Lastechiek (NIL) organiseert jaarlijks de Nationale Laswedstrijden. Op vrijdag 31 maart vond de landelijke finale plaats bij het Tech College in Nieuwegein. Jonge lassers uit heel Nederland streden om de titel Beste vmbo-lasser van het jaar 2017. Marius Lokerse van locatie Kerkpolder werd er 3e in de categorie MAG-lassen.

 

De regionale voorrondes zijn eind februari en begin maart gehouden. Van de 22 lassers die overbleven, behoren er 16 tot de categorie MAG-lassen en 6 tot de categorie BMBE-lassen. 

 

Regiovoorronde

Het Calvijn College behaalde mooie scores in de regiovoorronde te Vlissingen: Alwin van Klaveren werd 1e bij elektrode-lassen, Marius Lokerse werd kampioen MAG-lassen en Misha Zandee werd 2e in deze categorie. Alle drie de leerlingen gingen door naar de landelijke finale. Dennis Krijger viel niet in de prijzen bij elektrode-lassen.

 

NIL

De opdracht voor de finale van dit jaar bevat weer alle aspecten die een top-lasser op niveau 1 moet beheersen. De prestaties van de leerlingen worden door examinatoren van het NIL beoordeeld. Waarom organiseert NIL, samen met de regionale lasgroepen, deze laswedstrijden? Omdat zij het belangrijk vindt dat jongeren op een boeiende manier kennismaken met de verbindingstechniek en zo eerder zullen kiezen voor een opleiding in de metaal, en specifiek op het gebied van lassen.