Krabbendijke Kerkpolder

Junior Companies pitchen overtuigend!

Goes Stationspark, Krabbendijke Appelstraat, Krabbendijke Kerkpolder


Junior en Student Companies uit Zeeland presenteerden zich op dinsdagavond 19 december in Hogeschool Zeeland in Vlissingen tijdens de Company Launch van Jong Ondernemen. Teams van het Calvijn College behaalden plaats 1 (Krabbendijke Kerkpolder), 2 (Goes Stationspark) en 3 (Krabbendijke Appelstraat) in de categorie vmbo.

 

De leerlingen toonden hun ondernemerschap tijdens pitches voor een vakkundige jury van professionals uit het werkveld en het aanwezige publiek. In een Junior Company krijgen ze echt een idee hoe het is om een eigen bedrijf te runnen. Zo brainstormen ze over een product, schrijven ze een marketingplan en vergaderen ze met aandeelhouders.

AtmoSFEERa

Twee personen per Junior Company presenteerden de minionderneming in een pitch: in drie minuten je product en je team zo goed mogelijk presenteren en daarna kritische vragen van de jury beantwoorden. Daar was het team AtmoSFEERa van locatie Krabbendijke Kerkpolder opvallend goed in. De jury bekroonde het met een eerste prijs. Het team werd op het podium vertegenwoordigd door Myrthe van der Hoeven en Joselien Koole en telt nog vijf meiden: Carolien Allewijn, Marsha Lokerse, Charlotte Provoost, Marsha Verwaal en Marieke Wisse. Het product is een zelfgemaakte schaal met daarin gesmolten, gerecycled kaarsen.