Krabbendijke Kerkpolder

Impressie plusprojecten

Middelburg


In stream 1 is een aantal groepjes bezig met een plusproject. Een indruk van ervaringen van leerlingen.


Plusproject Waterraket

Het doel van het plusproject was om een waterraket te maken die hoger komt dan de school. We begonnen met het vooronderzoek en hebben gekeken hoe we de waterraket het beste konden maken. We hebben ook gekeken met welke onderdelen we hem het beste konden maken. Daarna zijn we met zijn drieën gaan bedenken wie wat mee zou gaan nemen en wanneer we gingen bouwen. Daarna gingen we bouwen. Het bouwen is echter niet zo makkelijk als het er uitziet. Als je twee stukken flessen met kit op elkaar lijmt, is het niet altijd luchtdicht. Het testen ging wel goed. Maar of hij boven de school kwam, weten we nog niet. We hopen dat het gaat lukken, maar zeker weten doen we het nog niet.

 

Plusproject Kampweek organiseren 

Ons plusproject is een kampweek organiseren. We zijn er nu al een tijdje mee bezig. We hebben al allerlei activiteiten bedacht en gaan die nu verder uitwerken. Het is best wel veel werk, want je moet echt aan alles denken, zoals: eten, leerzame activiteiten, plaats met bos en water, kosten enz. Het is leuk om allemaal activiteiten te bedenken. Er komt veel bij kijken. Het lijkt misschien leuk dat je allemaal lessen kan missen, maar je moet goed opletten dat je niet te vaak dezelfde les in een week mist. Is het een belangrijke les of weet je bepaalde dingen al? Het is super leuk om te doen. Wij gaan er nog even verder aan werken. 


Plusproject Wiskunde in de natuur

Wij mochten kiezen uit opdrachten die ons leuk zouden lijken en wij hebben dit gekozen. We zijn nu bijna klaar. We hebben een PowerPoint gemaakt en posters om ergens op neer te zetten in de school, zodat iedereen het kan zien. Er komen ook nog voorwerpen bij. Het gaat onder andere over symmetrie, fractals en structuren. De taakverdeling was goed, zodat we niet telkens op elkaar hoefden te wachten. Het resultaat ziet er leuk uit. De expositie is het bekijken waard!