Krabbendijke Kerkpolder

Het is weer wedstrijdentijd voor onze vaktalenten!

Krabbendijke Kerkpolder


Het is weer wedstrijdentijd voor onze vmbo basis/kader-leerlingen van locatie Kerkpolder. Met deelname werken ze intensief aan vakmatige vaardigheden. Samen gaan voor een topprestatie is ook leuk en motiverend. Succeservaringen blijven de leerlingen bij. Een overzicht van activiteiten en resultaten.

 

Skills Talents

Vanuit locatie Kerkpolder zijn twee teams (economie & ondernemen; produceren, installeren & energie) door naar de finale van Skills Talents, die gehouden wordt op D.V. donderdag 21 maart in de RAI Amsterdam.
Update: In totaal zijn vijf vakteams van het Calvijn College door naar dit Nationaal Kampioenschap. Puntuit RD hierover.
Update: Tijdens het landelijke kampioenschap werd Zeeland Sharks, het provinciale team waarin het Calvijn College participeert, eerste. Ook behaalden diverse Zeeuwse vakteams, waaronder Calvijn-teams, een prijs. 

 

Economie & ondernemen:

Minimarktdagen 

Op donderdag 21 en vrijdag 22 februari werden de minimarktdagen georganiseerd. Op deze dagen bezochten de leerlingen van klas 3 economie & ondernemen (schoolbreed) en docenten locaties van onze school om de producten van hun minionderneming te verkopen.


Company Launch

Dinsdagavond 26 februari waren alle acht teams van de afdeling economie & ondernemen te vinden in de HZ in Vlissingen voor een Company Launch van Jong Ondernemen. Daar namen ze het op tegen andere teams van het Calvijn College en het CSW. In een korte pitch moesten ze de jury overtuigen dat hun idee origineel en hun bedrijf succesvol is. Ons team Corkoration haalde de eerste prijs binnen en Pillow & More de tweede prijs. Corkoration mag hiermee door naar de landelijke finale voor de titel van 'Junior Company van het jaar 2019' op D.V. 12 april.

Update: De teams Corkoration en Pillow & More van locatie Kerkpolder wonnen tijdens de Marktdag Middelburg (Jong Ondernemen) resp. de 1e en de 2e prijs in de categorie junior companies.

Update: Corkoration werd in de landelijke finale van Jong Ondernemen uitgeroepen tot Junior Company van het jaar 2019.

 

Produceren, installeren & energie:

Vakkanjers 

Drie verschillende Vakkanjer-teams, elk bestaande uit vijf leerlingen, zijn al een aantal weken bezig om een eigen monument te bouwen. De opdrachtgever voor deze wedstrijd is het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Het monument moet invulling geven aan het thema ‘vrijheid in beweging’. Het hart van het monument wordt gevormd door een lichtkubus van ongeveer tweehonderd programmeerbare LED-jes. Op vrijdag 1 maart vond op locatie Kerkpolder de schoolfinale van de Junior Vakkanjer-wedstrijden plaats. Vervolgens staat een finale van Junior Vakkanjers gepland op D.V. 12 maart in Rotterdam.
Update: het Calvijn-team Canjers won de regiofinale in Rotterdam en mag hiermee door naar de landelijke finale op D.V. 13 juni.

 

Bouwen, wonen & interieur:

Timmer- en metselkampioenschappen

Op donderdag 28 februari en vrijdag 1 maart vonden de regionale timmer- en metselwedstrijden plaats bij Bouwmensen Zuidwest in Goes. Voor timmeren gingen de 1e en 3e prijs naar het Calvijn College, voor metselen de 1e en de 2e. De winnaar van het onderdeel  metselen mag door naar de landelijke finale in Ede.

 

Zorg & welzijn:

Kookproject

De kookavonden op de afdeling zorg & welzijn waren weer een succes! Heel veel ouders waren te gast en kregen een meergangendiner aangeboden. De opbrengst gaat naar het schoolproject in de Filipijnen.

Foto: les bouwen, wonen & interieur