Krabbendijke Kerkpolder

Goud en zilver bij NK Skills Talents

Goes Stationspark, Krabbendijke Kerkpolder


Donderdag 5 maart namen 27 Zeeuwse vmbo-leerlingen deel aan de landelijke finale van de vmbo-teamvakwedstrijden van Skills Talents in Leeuwarden. Drie Zeeuwse vakteams eindigden op nummer 1 en één vakteam op nummer 2. Voor het Calvijn College was het drie keer raak. Het provincieteam Zeeland Sharks als geheel bereikte dit keer geen plek in de top-3.

Tijdens het NK kunnen laatstejaars vmbo-leerlingen laten zien wat ze in hun mars hebben. In negen profielen kunnen leerlingen hun kennis en kunde testen en ontwikkelen. Leerlingen die deelnemen aan Skills Talents, ontwikkelen zich niet alleen op hun eigen vakgebied maar ook op persoonlijk vlak. Daarnaast maken ze binnen het provincieteam kennis met andere beroepen.

Vakteams 

De deelnemers vormen een provincieteam en werken in vakteams van drie, waarbij samenwerking een belangrijk element is. Teams uit verschillende provincies gaan de strijd met elkaar aan. In 2019 werd het Zeeuwse team uitgeroepen tot beste provincieteam van Nederland.

Prijzen

GOUD voor:

  • Calvijn College – Goes – Economie & Ondernemen
  • Calvijn College - Krabbendijke Kerkpolder – Bouwen, Wonen & Interieur
  • Lodewijk College – Terneuzen – Horeca, Bakkerij & Recreatie

 

ZILVER voor:

  • Calvijn College – Krabbendijke Kerkpolder – Zorg & Welzijn

 

De deelnemers in de overige vakrichtingen behaalden geen specifieke medaille in hun vakrichting, maar hebben veel ervaring opgedaan. Ze worden genoemd in een eerder bericht over het provinciale kampioenschap: Vijf keer prijs in Zeeuws kampioenschap Skills Talents.

Reacties

  • Leerlingen zorg & welzijn: "Het is super gaaf om met een team hetgeen je op school leert te laten zien tijdens een wedstrijd. Het is nog een beetje onwerkelijk dat we op een na de beste werden met het vakteam zorg & welzijn!" - "Wat was het een ontzettend leuke uitdaging om de strijd aan te gaan met heel Nederland! Er was wel tijdsdruk, maar ik heb er van genoten. Het is fijn dat we door al deze wedstrijden goed zijn voorbereid op onze eindexamens. Als je de kans krijgt om mee te doen aan de Skills-wedstrijden, doe dit dan!"
  • Begeleider: "Wat een kanjers hebben er mee gestreden aan de vakwedstrijden van de Skills-finale. De spanning zat er goed in. De leerlingen hebben hun uiterste best gedaan. Met resultaat! De wedstrijden zijn een goede voorbereiding en training voor de examens. Wat is het mooi dat de leerlingen op deze wedstrijden hun talenten en gaven mogen laten zien en gebruiken."

Meer informatie