Krabbendijke Kerkpolder

Excelleren voor iedereen

Tholen

 

Hoe kunnen we de talenten van de leerlingen aanspreken en hen de mogelijkheid bieden deze verder te ontwikkelen? Hoe kunnen we de leerlingen iets extra’s bieden zodat ze onderwijs ontvangen in specifieke onderwerpen waarin ze bovenmatig geïnteresseerd zijn?

 

Op deze vragen probeert een groep docenten in Tholen een antwoord te vinden. Met elkaar hebben we in verschillende bijeenkomsten gewerkt aan een programma voor excelleren buiten de reguliere les.

 

Op het moment van schrijven hebben de docenten ieder een idee aangedragen en zullen deze ideeën uitgewerkt worden in een keuzegids voor leerlingen. De leerling maakt een keuze voor een interessegebied en volgt daarbinnen een aantal workshops. U moet dan bijvoorbeeld denken aan een verdieping op het gebied van beeldende vorming. Daarbinnen vallen dan de workshops handlettering, aquareltekenen, fotografie enz. Aan het einde van een volledig gevolgd traject krijgt de leerling een certificaat en kan deze toegevoegd worden aan het portfolio.

 

Onze school staat bekend om haar goede leerlingenzorg. Hierbij is vooral aandacht voor achterstanden en sociaal-emotionele problematiek. Middels deze ontwikkeling willen we aandacht besteden aan kwaliteiten en talenten, zodat we ook deze groep leerlingen kunnen bieden wat zij nodig hebben.

J.D. van Dam
teamleider