Krabbendijke Kerkpolder

Drie vwo'ers doen Cambridge Examen

Goes Klein Frankrijk

 

In maart hebben drie vwo 6-leerlingen voor het eerst meegedaan aan het landelijke Cambridge CPE-examen in Rotterdam. Alle drie met succes. Momenteel doen er nog zo'n twaalf leerlingen mee aan het project. Zij hopen eind dit jaar of begin volgend jaar dit examen Engels te doen.

 

Op het Calvijn College werken we met Advanced (CAE) & Proficiency (CPE), de twee hoogste niveaus. De leerlingen werken middels een methode toe naar een landelijk examen, dat bestaat uit spreken, luisteren, lezen, schrijven en algemene taalvaardigheid. 

Toegevoegde waarde

Cambridge-examens worden wereldwijd erkend door meer dan 20000 universiteiten, overheden en werkgevers. Veel vervolgopleidingen en stageplekken, zowel in het binnen- als buitenland, erkennen de Cambridge-examens of stellen de examens zelfs verplicht om toegelaten te worden tot de opleiding. Ook kan het hebben van een certificaat leiden tot een vrijstelling voor onderdelen van sommige studies. Het behalen van een diploma kan leerlingen dus helpen toegelaten te worden tot hun gekozen vervolgstudie of stage.