Krabbendijke Kerkpolder

Actie noodhulp Jemen

Tholen

 

Leerlingen uit klas 1a en 2a die het vak Commercie & Dienstverlening volgen, hebben een actie gehouden voor de ZOA, voor noodhulp in Jemen. Elke leerling kreeg € 5,- microkrediet en ze mochten zelf weten hoe ze dit geld gingen gebruiken. De enige voorwaarde was dat ze voor het eind van de actie minimaal € 10,- winst p.p. moesten maken en de € 5,- weer in moesten leveren.

 

De leerlingen hebben hun creativiteit optimaal ingezet. Sommige leerlingen werkten samen en bundelden geld en krachten. Ze kochten met het krediet bijv. ingrediënten en bakten in hun eigen tijd cakes, appeltaarten en brownies en verkochten deze aan familie, bekenden en docenten. Een tweetal werkte zelfs 's nachts door om alle bestellingen op tijd af te krijgen.

 

Verder werden lege flessen opgehaald en werd er schoongemaakt door leerlingen. Iemand maakte bonbons en weer een ander tweetal organiseerde een spel- en knutselmiddag voor kleuters in Stavenisse. Uiteindelijk maakten de leerlingen met elkaar 750 euro winst voor noodhulp in Jemen, georganiseerd door stichting ZOA. 

 

Naast deze actie schreven de leerlingen van klas 1a op eigen initiatief een brief naar alle kerken in Tholen en Sint Philipsland met de vraag of zij de actie van ZOA ook wilden ondersteunen. Van diverse gemeentes kregen ze een positieve reactie en een toezegging dat er geld overgemaakt zou worden naar ZOA.

 

Uiteraard zijn wij enorm trots op deze leerlingen!