Goes Klein Frankrijk

Vakhavo-3 zorgt voor blikvanger schoolentree

Goes Klein Frankrijk

 

Veertien jongens uit vakhavo-3 bouwden een sfeervolle zitbank voor bij de entree van locatie Goes Klein Frankrijk. Hij moet nog een sausje krijgen, maar staat al te pronken. Projectleider Sietse de Munck: “Naast het technische werk leer je goed samenwerken en plannen.”


Sietse geniet van de vakhavo. Toen hij thuis meehielp bij de bouw van een veranda, kreeg hij de smaak te pakken. Het wilde graag een vakgerichte opleiding gaan doen. De vakhavo sloot precies aan bij zijn wens.


Met veertien man

Het tweede leerjaar was een goede kennismaking met vakhavo, vertelt hij. “We hebben op locatie Kerkpolder de machines leren kennen en beknopt onderwerpen behandeld.” Dit jaar mochten de leerlingen een project kiezen. Met veertien man kozen ze voor het maken van een zitbank. “We dachten dat het leuk zou zijn om hem op onze eigen schoollocatie te zetten en stemden prijs en ontwerp af.”

Leerervaring

Het resultaat mag er zijn! Wat je leert van zo’n project? Sietse: “Naast het technische werk leer je goed samenwerken en werken met een tijdsplanning.” Ieder had een taak, individueel of in groepjes. Rollen waren die van projectleider, architect, werkvoorbereider, calculator en uitvoerder. Zo’n project staat of valt met een goede onderlinge communicatie en afstemming. Voor Sietse zelf is het een mooie ervaring in leidinggeven. Hij wil later een eigen bedrijf oprichten en aannemer worden.