Goes Klein Frankrijk

Leerlingen uit groep 8 bezoeken het Calvijn College

Goes Klein Frankrijk


De overstap van het basisonderwijs naar het voorgezet onderwijs is een grote stap. Voor de leerlingen uit groep 8, maar ook voor u als ouders/verzorgers. Het Calvijn College heeft ook dit jaar weer een open morgen voor de leerlingen georganiseerd en een voorlichtingsavond voor de ouders. We hopen hiermee de grote stap te verkleinen.

 

Woensdagmorgen 24 januari is de open morgen voor groep 8. Rond half 9 komen de groep-8-leerlingen samen met hun klasgenoten het Calvijn College, locatie Klein Frankrijk binnen. Na een hartelijk ontvangst mogen de leerlingen plaatsnemen in de aula. Eerst houdt de heer C.J. van Duivendijk een opening en daarna komen de secretaresses op het podium. De meeste leerlingen herkennen deze dames nog, omdat zij in december de basisscholen hebben bezocht. Ze hebben toen verschillende informatie uitgereikt, waaronder een prijsvraag. Nu is het eindelijk zover.. de prijsuitreiking! Eén leerling gaat sowieso met een blij gezicht naar huis, want zij heeft een heerlijke high tea gewonnen! Daarna volgen de leerlingen diverse lessen… gym, aardrijkskunde, Engels, Frans, Latijn, natuurkunde, biologie of handvaardigheid. Bij biologie onderzoeken de leerlingen hun eigen speeksel onder de microscoop! Dat is interessant! Aan het einde van de morgen zien we gelukkig niet één blij gezicht het Calvijn College verlaten, maar juist heel veel enthousiaste en blije gezichten.

 

’s Avonds bezoeken de ouders van de groep-8-leerlingen het Calvijn College. Diverse docenten geven de ouders informatie, zodat de ouders een bewuste keuze kunnen maken. Tevens kunnen ouders met hun vragen bij onze collega’s terecht. De ouders zijn ook in de gelegenheid om de locaties Noordhoeklaan en Stationspark te bezoeken. Daar wordt een voorlichting en een rondleiding verzorgd. Bij het verlaten van de school worden de ouders verwend met een heerlijk hapje.

 

Een week later is er voor de leerlingen uit groep 8 op dinsdagmiddag de gelegenheid om de locaties Noordhoeklaan en Stationspark te bezoeken. Ze volgen opnieuw een lesje en mogen het gebouw bekijken.

 

We hopen dat de leerlingen en ouders een goede indruk van het Calvijn College hebben gekregen!

 

mw. C.M. Moens-de Munck
secretaresse