Goes Klein Frankrijk

Examenactie voor kansarme kinderen in Oekraïne

Goes Klein Frankrijk

 

Aan het begin van dit schooljaar kozen we als examencommissie van locatie Goes Klein Frankrijk een doel uit voor de opbrengst van de acties van dit jaar. Het werd stichting Kimon, die zich inzet voor kansarme kinderen wereldwijd. Met een prachtig resultaat: €10.000!

Actiedoel is in het bijzonder het werk van vrijwilliger Mirjam Marijs in Oekraïne, omdat haar financiële nood hoog was. In dat land worden veel kinderen aan hun lot overgelaten.

Kindertehuis

In het kindertehuis waar Mirjam werkt, liggen kinderen soms dagenlang op hun rug in een bedje. Een paar keer per dag krijgen ze eten en twee keer per dag een schone luier, maar ze krijgen niet de kans om zich te ontwikkelen. Mirjam zorgt voor de kinderen door hen bijvoorbeeld te knuffelen en het Evangelie te vertellen.

Verkoopacties

Het afgelopen jaar hebben we geld opgehaald door middel van allerlei acties. Dit was soms lastig door de coronamaatregelen, maar gelukkig was er nog genoeg mogelijk. Zo hebben we zo'n 1200 frikandellenbroodjes en 600 Vlaamse sloffen verkocht. Ook zijn er heel wat appelflappen, roombolussen, chocoladerepen en zelfgebakken koekjes en cake verkocht.

Sponsoring

Verder hebben we nog een Zip your Lip-actie georganiseerd, waarbij leerlingen zich lieten sponsoren om een dag op water en fruit te leven. Ook zijn er leerlingen gesponsord naar school gefietst, in plaats van dat ze met de bus gingen. Ten slotte hebben we ook nog een boekje gemaakt met informatie over de acties en het examendoel, waarbij bedrijven een (deel van een) pagina konden sponsoren. Ook het zendingsgeld en de overgemaakte giften hielpen ons om op het uiteindelijke bedrag te komen.

 

We willen iedereen bedanken die ons geholpen heeft om het mooie bedrag van €10.000 bij elkaar te krijgen!

 

examencommissie
locatie Goes Klein Frankrijk

 

Foto: De actie bracht €9.652 op, het Calvijn College vulde dit bedrag aan tot €10.000.