Goes Klein Frankrijk

Een hoog-waardig uitje! - klas 2

Goes Klein Frankrijk


Op donderdag 1 november was het zover voor klas go2i en go2k, een dagje uit de schoolbanken. De stemming in de bus zat er al snel goed in op onze reis naar het verre Noorden.


Allereerst een ‘hoog’ bezoek aan Space Expo, het centrum voor ruimtevaart. Het blijft voor onze leerlingen een ervaring om een kijkje te nemen in beeldmateriaal van het heelal, de planeten en de werking daarvan en wat het ons mensen kan leren.

Van het uitspansel reisden we door naar Corpus. Op een waardige manier reizen we door het menselijk lichaam en wordt er uitleg gegeven over de ledematen, organen en de functies daarvan. Waar het in de bus moeilijk was de leerlingen soms stil te krijgen, waren ze hier oprecht verwonderd over de creatie van de mens.

Opgewekt over deze dag namen we plaats op de tribune in de Tweede Kamer en waren we verrast dat het onderwijs meerdere keren aan bod kwam. Den Haag werd door de meesten van ons afgesloten in de McDonalds. Niet wetend dat we daarna in de drukste avondspits van het jaar zouden terechtkomen. Met recht een topdag, die nog langer duurde dan we hadden verwacht. J

 

W. van Belzen
docent