Goes Klein Frankrijk

'Dit schooljaar is veel beter'

Krabbendijke Kerkpolder


Corrianne van Trierum zat bij de start van de coronacrisis op locatie Goes Noordhoeklaan, inmiddels zit ze in klas 3 van locatie Krabbendijke Kerkpolder, afdeling zorg & welzijn.

“We kregen toen nog geen online les, maar grote opdrachten. Daar kregen we cijfers voor en zo heb ik mijn rapport vol gekregen”, lacht ze. Maar leuk was die periode niet. “Je had helemaal geen sociale contacten meer natuurlijk. Ik zat thuis en moest opdrachten maken en maar hopen dat ik het goed had gedaan.”

De thuisdagen duren best lang


Corrianne is blij dat het dit schooljaar anders gaat. “Dit schooljaar is veel beter. Eigenlijk met alles. De online lessen en ook hoe opdrachten uitgelegd worden via de computer. We zijn ook meer op school.” De leerlingen op locatie Kerkpolder volgen praktijklessen op school en theorielessen volgen ze wekelijks 50% fysiek en 50% online.


Hoe ze de coronacrisis persoonlijk ervaart? “Ik heb het zelf nog niet gehad en in mijn directe omgeving ook niemand. Ik ben echt een sociaal mens en miste dus wel erg de contacten. Wekelijks zit ik twee dagen thuis, die dagen duren best lang. Maar ik heb een grote familie, daardoor valt het mee.” De meeste van Corrianne’s vriendinnen zitten op school en wonen ver weg. “We zien elkaar nu meer, maar buitenom school afspreken is nog steeds lastig door de avondklok. We bellen veel met elkaar.”

Corrianne is vooral enthousiast over de ouderenzorg. Deze week moet ze een werkveld kiezen. “Jammer dat de stages niet doorgaan, daardoor kun je moeilijker peilen wat je trekt. Maar de definitieve keuze hoeven we volgend jaar pas te maken.”

(interview voorafgaand aan volledige openstelling van de school)