Onderwijsaanbod

Vakhavoleerling

Heb jij interesse voor techniek? Heb je een goed verstand, maar wil je ook graag leren vanuit de praktijk? Kun je meer aan dan het gewone havoprogramma? Dan is de vakhavo wellicht iets voor jou!

Lees elders op deze site meer over het programma en de achtergronden van de vakhavo. Lees ook de profielbeschrijving van een vakhavist. Op deze pagina vind je vooral ervaringsverhalen van vakhavisten. 

  • “Ik heb meegedaan met de pilot van de vakhavo in klas 2. We kregen tien woensdagen de module houtbewerking. Dat was leuk! In Kerkpolder ben je vooral praktisch bezig. Je werkt aan de hand van een boekje waarin je praktijkopdrachten staan en de tekeningen die erbij horen. Delen van de vaktheorie worden klassikaal uitgelegd. De rest van de theorie leer en maak je thuis. Hiervoor krijg je toegang tot een internetomgeving met teksten, filmpjes en opdrachten. In de praktijklokalen draag je speciale schoenen en een overall. Daarnaast deel je met z’n tweeën een gereedschapskist. Aan het eind van de module had ik een eigen krukje gemaakt. De vakhavo past bij mij. In klas 3 ga ik er dan ook mee verder.”

 

  • "Door de vakhavo weet ik hoe het eraan toegaat in een metaalbedrijf. Of het werk bij me past? Ja, ik vind het leuk om met mijn handen te werken en houd van afwisseling. De kans is groot dat ik in de metaal blijf werken."