Actueel

Wat kun je leren van vliegtuigjes vouwen?

Goes Noordhoeklaan


Bij wiskunde hadden we op een donderdag eigenlijk een openboek so, maar we kwamen het lokaal in en toen iedereen zat, zei meneer van Klinken: ‘Jullie kunnen kiezen uit de linkerkant of rechterkant van het bord.’ We kozen voor rechts en ja, dit was de goede keuze!

 

We gingen vliegtuigjes vouwen en gooien. Het ging bij het gooien om drie punten. De drie punten waren: afstand, zweven en capriolen

We konden met die drie dingen punten verzamelen (we hebben later niet gekeken wie de winnaar was). Er was een jury, die verzamelde de punten. Onder het gooien moesten we toch wel lachen! Een van de vliegtuigjes vloog in het dak en bleef daar hangen. Een ander vliegtuigje kwam weer terug naar de persoon die gooide.

Toen iedereen had gegooid gingen we terug naar het lokaal. In het lokaal moesten we de vliegtuigjes openvouwen en de namen van de vlakken opschrijven die je had gevouwen. We werkten met verschillende figuren waaronder de driehoek, zoals: gelijkbenige driehoek of een rechthoekige driehoek. Als we dit goed hadden gedaan, konden we een punt verdienen op de repetitie. Het was erg leuk om te doen. Wel wat leuker dan een openboek so hoor!

 

Geschreven door leerling Noordhoeklaan