Actueel

Leerlingen Calvijn College naar vluchtelingenkampen Sicilië

Krabbendijke Appelstraat

 

In de voorjaarsvakantie, de week van D.V. 24 t/m 28 februari, gaan twaalf leerlingen van Calvijn College Krabbendijke Appelstraat met Voice of Hope naar de vluchtelingenkampen op Sicilië.

 

Voice of Hope biedt de gestrande vluchtelingen materiële steun, verspreidt onder meer Bijbels en verzorgt Bijbelseminars. De leerlingen zullen in gesprek gaan met vluchtelingen, ook over de boodschap van de Bijbel, en spelletjes met ze doen.

Bezoek evangelist

Op maandag 27 januari bezocht evangelist Daniel Lusenie het Calvijn College. Hij is als bootvluchteling vanuit Sierra Leone in een vluchtelingenkamp op Sicilië beland en daar in contact gekomen met medewerkers van Voice of Hope. Inmiddels is hij evangelist voor de stichting. Hij evangeliseert in Palermo, helpt vluchtelingen en bezoekt kampen.

Leerdoelen

Het project van Voice of Hope op Sicilië is dit schooljaar het collectedoel op deze locatie van het Calvijn College. De school wil met dit project verre naasten dichtbij brengen, respect bevorderen voor andere culturen, leerlingen doen beseffen dat welvaart en vrijheid niet vanzelfsprekend zijn en ze zich in laten zetten voor een goed doel.

 

De twaalf leerlingen zijn geselecteerd op basis van een interne sollicitatieprocedure. Ze zijn momenteel druk met het bijeenbrengen van sponsorgelden.