Werken bij

Docent worden

Spreekt het u aan om met jonge mensen te werken en bij te dragen aan hun ontwikkeling? Dan is een baan als docent mogelijk iets voor u. Havo- of vwo-diploma behaald? Al een hbo- of wo-opleiding afgerond? Al enige tijd werkervaring opgedaan in een andere sector? In deze en meer gevallen is het mogelijk om aan de slag te gaan als docent.

 

Om docent te worden heeft u een onderwijsbevoegdheid en dus een lerarenopleiding nodig . De route daar naar toe is afhankelijk van uw achtergrond. Mogelijk kunt u een verkorte lerarenopleiding volgen of vrijstellingen krijgen.


Ontdek de mogelijkheden!

  • Op de website van de rijksoverheid worden verschillende mogelijke routes naar een bevoegdheid genoemd. Op websites van hbo- of wo-instellingen kunt u informatie vinden over de inhoud van een lerarenopleiding.
  • Kijk eens op de websites Endanbenjeleraar.nl (en vacaturesite Endanwordjeleraar.nl) en LesgeveninZeeland.nl. Het Calvijn College neemt deel aan beide initiatieven. U vindt er meer informatie over de route naar het docentschap en inspirerende verhalen van docenten.
  • Ook al gedacht aan het oids-traject (opleiden in de school) aan de Zeeuwse Academische Opleidingsschool (ZAOS)? Klik hier voor de vereisten voor dit duale traject.

 

Kan ik meteen aan de slag?

Heeft u nog geen bevoegdheid, maar bent u al wel bezig aan een lerarenopleiding of wilt u daaraan beginnen? Dan kunt u meestal al wel aan de slag als docent en dus solliciteren op een docentvacature. Een open sollicitatie is ook mogelijk. Als u bij ons in dienst komt, dan maken we afspraken met u over de termijn om een bevoegdheid te behalen. Afhankelijk van de studietermijn krijgt u een studieovereenkomst van maximaal vier jaar. Ook kunt u gebruikmaken van onze regeling voor studieverlof en studiekostenvergoeding. Beginnende docenten krijgen altijd begeleiding van een coach.

Meer weten?

  • Voor meer informatie of een gesprek over de mogelijkheden kunt u contact opnemen met J. Krijger-Meijaard, hoofd Personeel & Organisatie.
  • Als u uzelf afvraagt of het onderwijs daadwerkelijk iets voor u is, dan kan een dag(deel) meelopen waardevol zijn. Ook hiervoor kunt u contact met haar opnemen.