Over onze school

Smartphonevrije school. Ontdek wat het je oplevert!

De smartphone. Een handig apparaat! Tegelijkertijd hebben steeds meer mensen oog voor de claim die het doet op je aandacht. Digiminderen is een trend. Het Calvijn College kiest voor smartphonevrij. Juist om te werken aan gezonde 21e-eeuwse mediawijsheid.


 

Met ingang van schooljaar 2020-2021 geldt: Samen leren doen we zonder smartphone. Ons beleid luidt: thuis of in de kluis

Waarom smartphonevrij?

Het is een investering in:

  • Zelfreflectie en zelfbewust inrichten van je tijd en aandacht. Wie of wat is nou eigenlijk het belangrijkste in mijn leven? En kom ik daar wel aan toe?
  • Rust: Je werkt en leert pas echt lekker door als dat geconcentreerd kan. Het werken in blokken maakt je ook productiever en creatiever.
  • Relatie: In een smartphonevrije school draait het om échte ontmoeting. We willen leerlingen helpen een middenweg te vinden tussen digitaal en echt contact.

Slaaf of baas?

Het Calvijn College is niet tegen mobieltjes. Wij kiezen ervoor een school te zijn zonder mobieltjes. Ben jij slaaf of baas van je mobiel? Durf nee te zeggen tegen je neiging en online sociale druk. Ervaar meteen hoe weinig je mist. En ontdek wat een tijdje zonder smartphone je nu echt oplevert.

Flyer