De smartphone. Een handig apparaat! Tegelijkertijd hebben steeds meer mensen oog voor de claim die het doet op je aandacht. Digiminderen is een trend. Het Calvijn College kiest voor smartphonevrij. Juist om te werken aan gezonde 21e-eeuwse mediawijsheid.

Ons beleid is ‘Thuis of in de kluis’. Het liefst zien we dat leerlingen hun mobiele communicatiemiddelen thuis laten. Als de leerling besluit zijn deze mee naar school te nemen verwachten we dat hij ze direct na het arriveren op school opbergt in zijn kluisje. Als hij weer van school vertrekt, is zijn laatste handeling het uit het kluisje halen van zijn mobiele communicatiemiddelen.

Voor de leerlingen die geen kluisje huren stelt de school kosteloos een minikluisje ter beschikking voor het opbergen van zijn communicatiemiddelen. Deze regels zijn voor alle locaties van onze school gelijk.

Waarom smartphonevrij?

Het is een investering in:

  • Reflectie: Het zelfbewust inrichten van je tijd en aandacht. Wie of wat is nou eigenlijk het belangrijkste in mijn leven? En kom ik daar wel aan toe?
  • Rust: Je werkt en leert pas echt lekker door als dat geconcentreerd kan. Het werken in blokken maakt je ook productiever en creatiever.
  • Relatie: In een smartphonevrije school draait het om échte ontmoeting. We willen leerlingen helpen een middenweg te vinden tussen digitaal en echt contact.
Het Calvijn College is een smartphonevrije school met het beleid: thuis of in de kluis. Smartphonekluisjes op het Calvijn College in Middelburg.
Be smart, lock up your phone

Slaaf of baas?

Het Calvijn College is niet tegen mobieltjes. Wij kiezen ervoor een school te zijn zonder mobieltjes. Ben jij slaaf of baas van je mobiel? Durf nee te zeggen tegen je neiging en online sociale druk. Ervaar meteen hoe weinig je mist. En ontdek wat een tijdje zonder smartphone je nu echt oplevert.